Performancesalon om ’Lykkerus og Abstinenser’

Foto: Kassandra Production

Hvad er afhængighed? Hvad er det for interesser, der pushes til os og af hvem? Hvad er det for en hunger, der driver os som mennesker? I performancesalonen Lykkerus og Abstinenser af Kassandra Production, får du oplæg af en hjerneforsker, en rusmiddelforsker, performancekunstnere, musik og lidt godt til ganen. Samtidig nærmer du dig svaret på, hvordan vi gør os fri af afhængigheden.

Afhængighed i flere former

Afhængighed er et tema, som Kassandra Production har udforsket og iscenesat gennem de senere år i forestillinger som HOOKED, BLISS POINT og HAPPINESS UNLTD. I sin næste egenproduktion, THE SWAMP med premiere i 2023, kigger Kassandra ligeledes nærmere på, hvordan mange af os bliver suget ind i en digital eksistens på internettet uden at vi læger mærke til det. Samtidig er det også en afhængighed, som vi har svært ved at gøre os fri af igen.

I performancesalonen den 29. oktober kommer man tæt på emnet afhængighed i et format, der taler til både hjertet og hjernen. I et miks af oplæg, dialog og live-performance, er der mulighed for at blive klogere på de mekanismer, der ligger bag afhængighed, hvad enten det drejer sig om ludomani, alkoholisme, porno, apps eller medicin. Og så bliver publikum også budt på lidt godt til ganen.

Forskning og performance

Annika B. Lewis er vært i salonen, mens hjerneforsker og ekspert i adfærdsdesign, Jon Sigurd Wegener og Kristine Rømer Thomsen, forsker ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet, vil holde oplæg.

Kassandra Productions performere i salonen er Lisbeth Sonne Andersen, Tina Andersen og Annika B. Lewis, mens musikken er komponeret af Jens Mønsted og Anders Krøyer. Spørgsmål, der vil stå centralt i salonen er: Hvad er afhængighed? Hvad er det for interesser, der pushes til os? Hvad er det for en hunger, der driver os som mennesker? Og ikke mindst: Når man først er afhængig, hvad skal der så til for at blive fri?

Salonen og de medvirkende er et trygt selskab at være i, når emnet ”afhængighed” bliver åbnet op, men det anbefales, at man skal være over 16 år for at deltage i salonen.

Om de medvirkende

Kassandra Production er en kunstnerdrevet platform for scenekunst i spændingsfeltet dans, teater og performance under kunstnerisk ledelse af Annika B. Lewis. Kassandra Production skaber aktuel og vedkommende scenekunst på en skæv og underfundig måde i en kombination af det trivielle og det filosofiske, det folkelige og det finkulturelle. Alt fra traditionelle teaterværker, dans og performance til interventioner og kulturaktivisme i mange forskellige sammenhænge.

Sager der Samler er en platform for lokal handlekraft. Resultatet er fællesskab, mod og initiativer, der fornyer demokrati og samfund nedefra.

Oplægsholder Kristine Rømer Thomsen er psykolog og har en Ph.d. i medicin (neuroscience). Hun arbejder som lektor ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet. De sidste 10 år har hun forsket i mekanismerne bag afhængighed og skadeligt brugt af rusmidler som fx alkohol og cannabis.

Oplægsholder Jon Sigurd Wegener er hjerneforsker, foredragsholder og ekspert i adfærdsdesign. Han har undervist i nudging og adfærdsdesign i mere end 10 år på Copenhagen Business School, og har også arbejdet praktisk med adfærdsdesign for offentlige og kommercielle kunder.

Performancesalon: ’Lykkerus og Abstinenser’ af Kassandra Production er lavet i samarbejde med Sager der Samler. Salonen foregår d. 29. oktober kl. 14-17 i Demokratiets Hus i Aarhus. Arrangementet er gratis, men man melder sig til her.

Previous articleSpirende koreograffrø og stjernestøv fra New York
Next articleNy millionbevilling til teatersuccesen SHAKES