Peter Mark Lundberg
Dansk Teaters ny chef. Peter Mark Lundberg

Branche- og arbejdsgiverforeningen Dansk Teater får ny direktør til maj. Det bliver den 35 årige Peter Mark Lundberg, der sætter sig i stolen. Han kommer med en bred baggrund, både fra Christiansborg, det kommunale liv og kulturlivet. De seneste fem år har han været chef for Taastrup Teater & Musikhus, samt biblioteker og kulturhuse i Høje-Taastrup Kommune.

Peter Mark Lundberg, som også har arbejdet som kampagnechef landspolitisk, skal hjælpe en særlig hårdt corona-ramt branche tilbage på scenegulvet.

At drive et producerende teater er en kompleks størrelse og for mange af os en livsstil. Det har derfor været vigtigt for os at finde en direktør, der ikke bare har arbejdet professionelt med medlemsorganisationer og den politiske verden, men som også selv har et stort kendskab og forståelse for kulturlivet”, siger Dansk Teaters nuværende formand Lars Sennels.

Ser med forstrøstning på branchen

Selvom teatrene lige nu oplever, at de skrå brædder er alt for skrå pga. sundhedskrisen, er den nye direktør fuld af fortrøstning for branchen:

”Hvis man ønsker, at der fortsat produceres god dansk kultur her i landet, er det essentielt med en kulturnødhjælpspakke, der kan dække kulturens tabte egenindtægter”, siger Peter Mark Lundberg.

“Heldigvis har vi gode politikere, der har forstået, at sundhedskrisen ikke også må udvikle sig til en kulturkrise. Jeg tillader mig, at bevare håbet for teatrene.”

“Selv min datter gider ikke mere Netflix …”

Lundberg uddyber sin optimisme således:

”Jeg tror på, at mennesker lever livet bedst live, og jeg kan ikke forestille mig et Danmark, hvor vi ikke snart igen får brug for at opleve scenekunst sammen med andre”, siger han.

“Personligt håber jeg på, at der kommer et boom for branchen, når vi igen må gå ud. For er der én ting, som corona-krisen har gjort tydeligt for de fleste, så er det da, at vi som mennesker ikke er skabt til at leve livet bag en skærm. Selv min lille datter gider ikke mere Netflix, og sådan er vi da heldigvis flest, der har det lige nu.” fortæller Peter Mark Lundberg.

Den nye direktør ser som sin vigtigste opgave at sikre, at branchen står endnu stærkere sammen, også efter corona-chokket:

”Det bliver utroligt vigtigt for mig, at det er medlemmerne, der sætter dagsordenen for Dansk Teater. Sådan tror jeg, at vi bedst kan skabe en tydelig kulturpolitisk stemme udadtil og komme sikkert ind i en ukendt fremtid.”

Den nye direktør vil i samarbejde med bestyrelsen have et stort fokus på at samle branchen. Det vil han bl.a. gøre gennem langt flere medlemstilbud og bedre benyttelse af de mange dygtige mennesker, som arbejder professionelt med scenekunst.

Peter Mark Lundberg tiltræder som direktør 1. maj 2020.