Pigen med Bomberne sprænger efteråret ind på Mungo Park

Pigen med Bomberne © Catrine Zorn
Pigen med Bomberne © Catrine Zorn

Den 2. oktober 2019 er der premiere på Pigen med Bomberne på Mungo Park i Allerød. Forestillingen tager fat i alle vores stereotypiske fordomme og bliver instrueret af den Reumert-vindende instruktør Tue Biering, som senest stod bag den roste Dark Noon.

I Pigen med Bomberne bliver der sat spørgsmålstegn ved vores forhåndsopfattelse af, hvordan andre mennesker gør og tænker. Forestillingen er et portræt af, hvordan en pige bliver til en rekvisit i alle os
andres desperate forsøg på at skabe en forklaring, når vores stereotypiske fordomme sprænges. For hvis danske piger pludselig vil bombe skoler, hvem er så den næste? Naboens datter? Eller endnu værre – din egen?

Vi er gode til at være bange

Selvom titlen på stykket kunne få os til at tro det, er der nemlig ikke tale om et portræt af en terrorist. Den unge, blonde pige, der er i fokus i forestillingen, skal i stedet få os til at stille spørgsmålstegn ved, hvem vi egentlig føler, vi skal være bange for.

”Vi er dygtige til at være bange for alt det, vi har lært, at vi skal være bange for. Vi har nogle meget klare fortællinger om, hvem der er terroristerne, og hvem der er ’de onde’. Der er nogle meget klare markører på, hvem jeg skal frygte – tørklæder, stort skæg og arabiske træk – og når de optræder i en tætpakket bus, i en lufthavn eller et julemarked, så går jeg i panik. Det er en meget stærk og irrationel kraft. Men vi bliver allermest rystede, når vi opdager, at det, vi bør frygte, ikke er det, vi har lært. Når det er en stille, blond pige på 15 år, kommer det fra en blind vinkel, og så mangler vi forklaringsmodeller,” fortæller instruktør Tue Biering.

Pigen med Bomberne er en samproduktion mellem Teatret st. tv og Mungo Park i Allerød. Forestillingen spiller på Mungo Park i perioden 2.-12. oktober 2019 og tager i sæsonen 20/21 på turné omkring i landet.

Mere info samt billetkøb kan findes her.

Previous articleRejs til Amerika på Nørrebro Teater i september
Next articleEfter 30 år: Slut med gratis gadeteater i Kongens Have