POPDEATHPOWER: Fire uger med nyskabende dans og koreografi

POPDEATHPOWER Dansehallerne x Betty Nansen Teatret
POPDEATHPOWER Dansehallerne x Betty Nansen Teatret

Dansehallerne og Betty Nansen Teatret præsenterer POPDEATHPOWER. Et fireugers program med nyskabende værker, samtaler mm. POPDEATHPOWER skal skabe ramme for det nyeste dans og koreografi, og forløber sig i foråret 2022.

Programmet byder på fem forskellige værker samt endnu en gang New Sh*t. Teatrene beskriver programmet således:

”Programmet er gennemsyret af POP-kultur; det leger med DØDEN (DEATH); det forhandler strukturerne for MAGT (POWER), og det inkluderer velbevandrede kunstnere og morgendagens lysende stjerner.”

Sådan ser programmet ud, der løber fra den 5. marts til den 2. april:

New Sh*it vol 4 - FOTO: Kasper Hjorth
New Sh*it vol 4 – FOTO: Kasper Hjorth

New Sh*t vol. 4.

Kurateret af Liva Xamanek Lopez Petersen
5. marts kl. 20.00, Edison 

Dansehallerne tager hvert halve år pulsen på, hvad der rører sig i det koreografiske landskab. Til hver udgave af New Sh*t beder de en ny yngre kurator om at sammensætte et skarpskåret, fremadskuende program, bestående af de kunstnere, som for kurator er uundgåelige.

I denne udgave er det Liva Xamanek Lopez, der er kurator og dermed får lov til at give sit perspektiv på, hvem/hvad der udgør det nyeste af det nyeste inden for koreografikunst.

Køb din billet her: https://dansehallerne.dk/da/publikumsprogram/forestilling/3805/

He's Dead FOTO: Elise Rose
He’s Dead FOTO: Elise Rose

He’s Dead

Af Malik Nashad Sharpe AKA Marikiscrycrycry
9.-10. marts kl. 20.00, Edison

He’s Dead er en dyster koreografisk fantasi, der tager fat i spørgsmålet: “Var Tupac deprimeret?” Spørgsmålet kan ikke besvares, og derfor benytter det konceptuelle gruppeværk sig af dans, tekst, live-action og lyd i et møde mellem mørke systemer, atmosfærer og dramaturgier for at kunne begræde de ting, vi ikke kan afdække.

Artist talk den 9. marts 2022: Efter forestillingen den 9. marts inviteres publikum til en samtale med kunstneren Malik Nashad Sharpe aka Marikiscrycrycry. Varighed: ca. 25 minutter.

Hegemony FOTO: Natan Gullström
Hegemony FOTO: Natan Gullström

Hegemony

Ofelia Jarl Ortega
16.-17. marts kl. 20.00, Edison 

Det er en glidebane. En flygtig og voldsom oplevelse. Som kan ændres på et øjeblik. Vi ser dem male sig selv op i et hjørne, gøre det mod hinanden, lokke hinanden ind i hulrum. Der skabes en konstrueret solidaritet gennem leg bestående af gymnastiske interventioner; en ny genskabelse og -sammensætning finder sted. Som en maskine, du kan træde ind i, som aldrig stopper.

Til lyden af en lilletromme fordyber tre dansere sig i komplicerede magtdynamikker. I kernen er broderlig incest, nydelsesfuld mobning og bløde fantasier bag et hårdt ydre.

Artist talk den 16. marts 2022: Efter forestillingen den 16. marts inviteres publikum til en samtale med Ofelia Jarl Ortega. Varighed: ca. 25 min.

DEAD by Beauty and the beast FOTO: Märta Thisner
DEAD by Beauty and the beast FOTO: Märta Thisner

DEAD by Beauty and the Beast


Amanda Apetrea & Halla Ólafsdóttir
22.-26. marts kl. 20.00, Siloen på Edison

Der findes en historie, som fortæller om Beauty and the Beasts fascination af deres egen skygge. De blev ved med at se på den, kradse i den, stikke til den, gramse på den, brænde den, slikke den, indtil deres skygge vågnede, blev levende og åd dem. Beauty and the Beast er nu DEAD – døde.

I mere end to årtier er duoen Beauty and the Beast aka Amanda Apetrea og Halla Ólafsdóttir forblevet en mytisk kraft inden for dans. Sammen har de skabt lyriske udtryk med deres ru stemmer og poetiske fysikalitet, mens de mediterede over kærlighed, hjertesorg, venskaber og samhørighed, krig, død og sex.

Artist talk den 23. marts 2022:  Efter forestillingen den 23. marts inviteres publikum til en samtale med kunstnerne Amanda Apetrea og Halla Ólafsdóttir. Varighed: ca. 25 min.

Metasexy FOTO: Mikael Luksepp
Metasexy FOTO: Mikael Luksepp

Metasexy

Inés Belli
29.-31. marts kl 20.00, Siloen på Edison 
 

Metasexy forhandler forventninger og normer, begær og fantasier forbundet med den kvindelige figur i vestlig populærkultur samt mulighederne for andre måder at performe og forstå femininitet og seksualiseret æstetik på. I forhandlingen mellem krop og køn, objektivisering og subjektivitet, performernes oplevelse og publikums blik, findes et mulighedernes rum for andre former for bevidsthed, der giver plads til ambivalensen og flertydigheden i vores møde med idéerne om femininitet og seksualiseret æstetik.

Artist talk den 30. marts 2022: Efter forestillingen den 30. marts inviteres publikum til en samtale med kunstneren Inés Belli. Varighed: ca. 25 min.

Thunderstruck FOTO: Märta Thisner
Thunderstruck FOTO: Märta Thisner

Thunderstruck

Stina Nyberg
1.-2. april kl. 20.00, Edison

I fuld beskyttelsesdragt træder Stina Nyberg på scenen, sender et lyn fra sin langefinger og skaber et feministisk elektricitetsshow.

Thunderstruck går i geniet og galningen Nikola Teslas fodspor og tager afsæt i et fænomen fra det 19. århundrede, hvor man turnerede med ”elektriske forestillinger”. Dengang var elektricitet en videnskabelig nyhed og blev anvendt som et magisk indslag i offentlige optrædener. I dag fremstår forestillinger med Teslaspolen som en moderne arvtager til de magiske forestillinger, hvor man anvendte spolens spektakulære lyd- og lyseffekter, men ofte udspiller de sig i hypermaskuline, teknikonanerende og rock’n’roll-fetichistiske rum. Ved at skabe et alternativ til disse macho-spektakulære Teslaspole-forestillinger, sammenstiller Thunderstruck effektive tekniske nyskabelser med langsigtet forskning om videnskab og magi.

Artist talk den 1. april 2022
: Efter forestilligen den 1. april inviteres publikum til en samtale med kunstneren Stina Nyberg. Varighed: ca. 25. min.

 

 

Previous articleEventyrlig juleballet for hele familien
Next articleStjernedesigner Søren Le Schmidt skal lave kostumerne til PRETTY WOMAN – THE MUSICAL