Oliver! med Preben Kristensen i rolle som hæleren Fagin. Foto: Det Ny Teater

Skuespilleren Preben Kristensen vender tilbage til Det Ny Teater i København. Til september skal han spille den voksne hovedrolle som hæleren Fagin i teatrets opsætning af musicalklassikeren OLIVER!. Forestillingen får premiere den 17. september.

Foruden Preben Kristensen vil man  også kunne se  Jens-Christian Wandt, Ditte Gråbøl, Rasmus Fruergaard, samt stortalenterne Monica Isa Andersen og Søren Torpegaard Lund.

OLIVER! er baseret på Charles Dickens udødelige roman Oliver Twist om livet på samfundets bund i victoriatidens England.

Det er et af musicalhistoriens absolutte hovedværker og en gribende, morsom, barsk og dramatisk fortælling. Den byder på stærke karakterer, et stort ensemble og en perlerække af uforglemmelige sange. Fra ”Food, Glorious Food”, ”Consider Yourself” og ”It’s a Fine Life” til ”As Long as He Needs Me” og ”Reviewing The Situation” af den legendariske engelske musicalkomponist Lionel Bart, som også har skrevet musicalens manuskript.

En musicalsensation fra starten

OLIVER! blev uropført i London i 1960. Den blev en øjeblikkelig sensation med forrygende anmeldelser og buldrende udsolgte huse. I 1963 blev den også en megasucces på Broadway, og i 1968 kom den femdobbelt Oscarbelønnede filmversion med Ron Moody i rollen som Fagin.

Siden har forestillingen været opført igen og igen på West End, og fra september i år kan man for første gang opleve OLIVER! på Det Ny Teater i den hidtil største danske opsætning.

Gribende fortælling om drengen der bad om mere

OLIVER! åbner i fattighusets spisesal, hvor de forsultne børn får serveret en grydeskefuld vælling. Oliver vover at bede om en skefuld mere til stor opstandelse for alle – ikke mindst fattighusets forstander, den imposante Mr. Bumble. Til skræk og advarsel for de andre børn beslutter han sig for at sælge Oliver.

Oliver flygter til London, hvor den snu Fagin får øje på den sårbare og forældreløse dreng og indlemmer ham i sin drengebande af lommetyve, og snart er Oliver indfanget i Londons underverden og et spind af intriger.

Jens-Christian Wandt tilbage efter 25 år

Preben Kristensen er tilbage på Det Ny Teater, hvor han skal spille rollen som den snu hæler Fagin, der leder en lommetyvebande af hjemløse drenge.

Preben Kristensen har tidligere kunnet opleves på Det Ny Teater som bl.a. Lumiere i Beauty and the Beast, Fantomet i Phantom of the Opera, Max Bialystock i The Producers og senest som Moonface Martin i Anything Goes i 2016.

Opsætningen byder også på et comeback til teaterscenen efter ni års fravær for sangeren Jens-Christian Wandt, der kan opleves som den pompøse Mr. Bumble. Jens-Christian Wandt vender dermed tilbage til Det Ny Teater for første gang siden sin teaterdebut som Dr. Falke i Flagermusen for 25 år siden.

OLIVER
Preben Kristensen skal spille Fagin i Det Ny Teaters store musical OLIVER. Foto: Det Ny Teater.

Foruden Preben Kristensen og Jens-Christian Wandt kan man bl.a. opleve skuespiller Rasmus Fruergaard som Bill Sikes, Ditte Gråbøl som Mrs. Corney samt stortalenterne Monica Isa Andersen og Søren Torpegaard Lund, som begge tidligere på året havde bærende roller i Dance of the Vampires på Det Ny Teater. I OLIVER! spiller de henholdsvis Nancy og Noah Claypole. I alt medvirker over 30 skuespillere, sangere og dansere i forestillingen.

OLIVER! iscenesættes af Daniel Bohr, scenografi og kostumer skabes af Paul Farnsworth, mens Per Engström står for den musikalske indstudering. Samme kreative trio har stået bag en række af Det Ny Teaters succeser bl.a. The Sound of Music, Love Never Dies, Jekyll & Hyde, Spillemand på en Tagryg og senest Dance of the Vampires.

Forestillingen er oversat til dansk af Karen Hoffmann. Man kan læse mere om forestillingen og bestille billetter her.