Premiere på trilogien PLEJER ER DØD

Plejer er død - Samba. Foto: Uppercut Danseteater

Den 10. september har Uppercut Danseteater premiere på SAMBA – den første forestilling i trilogien PLEJER ER DØD koreograferet af Stephanie Thomasen. SAMBA er rå og urban. SAMBA er fællesskab og sanseligt scenekunstnerisk samvær. SAMBA er cirkler og samhørighed. SAMBA er alt det, der opstår i rummet imellem os.

Der bydes velkommen indenfor i den blodrøde manege! Mr. Pigs samba-arena. En rundkreds, en svinesti, et tivoli af festligheder, hemmeligheder, fællesskab og samvær. Lad dig forføre indad! For SAMBA inviterer ind med blikket rettet mod hinanden, ind mod musikken, ind i nærværet.
I „de bøjede nakkers årti“ – en tid og en verden, hvor vi trækker os længere og længere væk fra hinanden og ud bag skærme, vil Uppercut Danseteaters koreograf Stephanie Thomasen grave dybt i svinestien for at tvinge os ind mod fællesskabet. Ind mod energier hvor vi ser hinanden, lytter til hinanden, og hvor vi ægte, råt for usødet vil hinanden på en måde, som vi ikke plejer.

Om SAMBA 

SAMBA er udsprunget af Uppercut Danseteaters møde med den
oprindelige brasilianske sambakultur, som den stadig kan opleves
på Pedra do Sal i Rio de Janeiro.

Kraften i de interimistiske gade-koncerter og de følelsesladede publikumsreaktioner, som musikken fremkalder, er en direkte inspiration for forestillingen. Med udgangspunkt i et autentisk samba-set up, ikke at forveksle med den kommercielle karnevalskultur, men med musikere i midten og publikum i cirkler omkring, engagerer vi tilskuerne i en fællesskabt cocktail af krop og musik. Målet er at opnå samme sammenhørighed og nærvær som det vi oplevede i Pedro do Sal. Vi stod i flok, i
cirkler. Den rå energi blev kastet ind mod musikken og føltes som en blød nuklear bombe, som langsomt blev komprimeret i vores indre, og gradvist blev kastet tilbage mod publikum – ud i cirklen.

Det oplevedes som en dialog. En stærk sammenhørighed og nær-
vær. Ingen på Pedra do Sal stod med mobilerne fremme. Alle var en del af nuet, tilstede i nuet, sammen om nuet. PLEJER ER DØD Samba er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og William Demant Fonden.

PLEJER ER DØD Samba har premiere i Dansekapellet den 10. september 2020.
Læs mere om forestillingen her
Previous articleSKATKAMMER på Carte Blanche
Next articleTag med på en ekspedition til en verden fuld af skrald!