Pretty Woman, Pretty Woman: The Musical, Broadway, musical, Richard Gere, Julia Roberts
FOTO: Richard Gere og Julia Roberts i filmen 'Pretty Woman' fra 1990 ©Scanpix

En af filmhistoriens måske største kærlighedsfilm, Pretty Woman, er blevet til en musical og har netop haft sin første forpremiere på Oriental Theater i Chicago. Det skriver Variety.

Pretty Woman foregår i Hollywood og handler om den prostituerede kvinde Vivian Ward, der har sin daglige gang på Hollywood Boulevard. Her møder hun en dag forretningsmanden Edward Lewis, og hvad der starter som en ren forretningsaftale ender med en uventet forelskelse.

Vivian og Edward bliver i filmen spillet af Julia Roberts og Richard Gere, to roller der i Broadway-musicalen bliver varetaget af Samantha Barks og Steve Kazee. Barks har tidligere spillet med i filmudgaven af ‘Les Miserables’, og med Pretty Woman: The Musical får hun sin Broadway-debut. Kazee derimod vender tilbage til Broadway for første gang siden 2012, hvor han spillede hovedrollen i musicalen ‘Once’. En præstation, der gav ham en Tony Award for ‘Bedste mandlige hovedrolle i en musical’.

Det er 90’ernes store musiker Bryan Adams, der står bag musicalens soundtrack. Adams har gennem sin 40 år lange karriere bl.a. skabt hits som ‘Summer of ’69’ og ‘I Do It For You’. Musicalen er instrueret af den prisvindende Jerry Mitchell, der tidligere har stået bag forestillingerne ‘Kinky Boots’ og ‘On Your Feet!’.

Pretty Woman: The Musical har forpremiere på Broadway fra den 20. juli med sin officielle premiere den 16. august på Nederland Theatre.

Tidligere artikelGöteborg Opera opsætter for femte gang Rossinis ‘Barberen i Sevilla’
Næste artikelFri fortolkning af Goethes ‘Faust’ på Betty Nansen Teatret