PRIDE: En hyldest til mangfoldigheden; en forestilling om stolthed og skam

PRIDE – a Performance by Falk Richter, Xenia Noetzelmann, Det Kongelige Teater, LGBTIQ+
FOTO: PRIDE – a Performance by Falk Richter. ©Camilla Winther

Queer skuespillere, dansere og performere står sammen på scenen på Det Kongelige Teater, når den internationale forestilling PRIDE – a Performance by Falk Richter løber af stablen i Skuespilhuset fra den 19. august til den 25. september 2021. Forestillingen handler om stolthed, skam, personlige fortællinger og en hyldest til at være den, man er.

Frigørelse fra straight world order

Stolthed og skam er følelser, der knytter sig til det at være den, man er og turde vise det. Den internationalt anerkendte tyske dramatiker og instruktør, Falk Richter, sætter fokus på de følelser set i et LGBTIQ+-perspektiv i sin nye, internationale forestilling på Skuespilhusets Store Scene.

De medvirkende deler deres erfaring og personlige historier, deres stolthed over den opnåede frihed og skammen over den fortsatte undertrykkelse. De fortæller historier om transformation, om tilkæmpede og udlevede utopier, om nye måder at skabe familie på og om deres drømme om en verden, hvor alle kan være fri og føle sig sikre. Alt sammen set ud fra vores tid, hvor LGBTIQ+-personer globalt kæmper for deres rettigheder, og hvor opnåede rettigheder er truet.

”(…) Det er sjældent, at man som menneske, som performer og kunstner på queer spektret får mulighed for også at være queer på scenen. Det bliver også tematiseret forskellige steder i stykket, at det også er sådan, vi almindeligvis er underlagt en vis straight world order. Woman meets man – og det er dét, man spiller. At det kongelige har valgt at lave det her stykke, hvor vi springer nogle grænser, er en utrolig frigørelse. Friheden i forestillingen og valget om at hyre os, som er på queer spektret betyder meget,” uddyber skuespilleren Xenia Noetzelmann, som medvirker i forestillingen.

Et håb om genkendelighed, forståelse og inspiration

PRIDE udføres af scenekunstnere, der alle har en tilknytning til LGBTIQ+-miljøet. PRIDE foregiver ikke at repræsentere alle aspekter af LGBTIQ+-miljøet, da de medvirkende først og fremmest optræder som sig selv på scenen.

”Jeg tror, vi alle sammen er skide stolte af, hvad forestillingen er blevet til. Som sagt, har vi måske ikke alle facetter af queer community med på scenen, men vi har os med. Jeg håber virkelig, at publikum vil sige ”det er noget, hvor jeg kan genkende mig” eller ”der er nogen, jeg kan lære noget af” eller blive inspireret af noget, som ikke lige er dem,” fortæller Xenia Noetzelmann om, hvad det betyder for hende at være med i forestillingen.

Forestillingen opføres på engelsk med danske overtekster for at imødekomme publikum fra både ind- og udland og anbefales fra 15 år.

Læs mere om PRIDE og køb billetter her.

Previous articleBæredygtighed på plakaten: Fem teatre vil genbruge rekvisitter og kulisser
Next articleMusicalkoncerten JESUS CHRIST SUPERSTAR tilføjer ekstra show i Royal Arena