‘Prinsen af Egypten’ har i dag verdenspremiere på Fredericia Teater

Prinsen af Egypten, Fredericia Teater, musical, verdenspremiere, tegnefilm, DreamWorks
FOTO: Prinsen af Egypten ©Søren Malmose

Musical-udgaven af DreamWorks tegnefilm Prinsen af Egypten fra 1998 får i dag verdenspremiere på Fredericia Teater. Efter at have rundet et billetsalg på 30.000 valgte teatret at tilføje syv ekstra spilledatoer og dermed forlænge spilleperioden til den 10. juni.

Prinsen af Egypten er historien om Moses og hans bror Ramses, der bliver Farao af Egypten. Hans rejse starter som hittebarn, der senere bliver prins og siden landsflygtig for endeligt at vende tilbage til Egypten. Her fører han sit folk ud af slaveriet.

Fredericia Teaters musicalopsætninger har især fået ry for at imponere med deres tekniske greb, ikke mindst i forrige års ‘Klokkeren fra Notre Dame’, der til efteråret kan opleves i en svensk udgave på Göteborg Opera. Da iscene.dk spørger ind til netop dette emne i et interview med Fredericia Teaters direktør, Søren Møller, vil han ikke løfte sløret for, hvilke tekniske løsninger publikum kan opleve. Til gengæld fortæller han følgende om forestillingen:

“I tilfældet med Prinsen af Egypten, er det vigtigt at få skabt et lærred, som har plads til det store episke udtræk, det intime romantiske nærvær og det store drama […] Dog er vores udgangspunkt, at det er i de menneskelige relationer, at dramaet opstår og historien skal fortælles. Når vi forstår deres smerte, glæde og længsel, klinger vi selv med. Og det er dér magien opstår.” (læs hele interviewet her)

Musicalopsætningen bliver med et stort internationalt cast og orkester og bliver fremført på både dansk og engelsk. Når Prinsen af Egypten har spillet færdig på Fredericia Teater den 10. juni holder den et års pause, inden den får københavnerpremiere den 21. juni 2019 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Du kan læse mere og finde billetter her.

Prinsen af Egypten, Fredericia Teater, musical, verdenspremiere, DreamWorks, tegnefilm
FOTO: Prinsen af Egypten ©Søren Malmose
Previous articleLuise Skov bliver nyt ensemblemedlem på Aarhus Teater
Next articleKærligshedsfilmen ’Moulin Rouge’ forvandles til musical