Prisvindende Broadway-forestilling om tis kommer til Fredericia Teater

Urinetown/Tissebyen
FOTO: Tissebyen - musicalen ©Fredericia Teater

Fredericia Teater fuldender deres sæson med den første professionelle danske udgave af den Tony-vindende Broadway-musical Urinetown: The Musical. Det er en politisk satire, der stiller skarpt på kampen for retten til at tisse i frihedens navn. Den danske version har fået titlen Tissebyen: musicalen (ikke stedet).

Musicalen handler om, at befolkningen skal betale for at komme på toilettet. Det skyldes, at en alvorlig tørke har skabt et kæmpemæssig problem med vandmangel. I fortællingen møder man en overbetjent og hans assistent, der sender de ulydige – dem der undlader at betale afgift – til Urinetown. Dér ønsker man for alt i verden ikke at komme hen.

Greg Kotis, der har skrevet teksten til musicalen, fik eftersigende ideen til Urinetown efter, han var udsat for et betalingstoilet på en rejse til Paris. Manuskriptet er skrevet sammen komponist og tekstforfatter Mark Holmann.

Til den danske version af musicalen kan man heriblandt opleve Lars Mølsted, Maria Skuladottir, Diluckshan Jeyaratnam, Kim Leprévost, Bjørg Gamst og Thomas Jensen på scenen.

Tissebyen: musicalen (ikke stedet) får premiere på Fredericia Teater den 12. april 2019. Du kan købe billetter til musicalen på www.urinetown.dk eller www.fredericiateater.dk.

 

Previous articleRepremiere på Den Standhaftige Tinsoldat i Tivoli
Next articleFredericia Teater løfter sløret for castet til musicalen ’TARZAN’