Prisvindende debut-komedie genopsættes til efteråret

John Lennon er død
John Lennon er død © Daniel Buchwald

Dramatiker Sophie Zinckernagel vandt i 2018 Teater V’sDramatisk Debut’, der er en manuskriptkonkurrence for debuterende dramatikere, med manuskriptet til John Lennon er død. Forestillingen fik premiere i efteråret sidste år, hvor vi også omtalte den her på siden. Den genopsættes nu til november 2019, hvor den kommer forbi en række danske scener.

John Lennon er død udspiller sig i skærsilden, som i dette tilfælde er sat i rammerne af en stripklub. Her har John Lennon siddet siden d. 8. december 1980 på sin faste barstol og tyllet whiskyshots. Det har gjort ham en lille smule bitter, for at sige det mildt. Derfor er han heller ikke just snakkesalig, da 19-årige Fanny Viola Rose-Mynte Maria Christoffersen Kristensen Hansen pludselig træder ind af døren. Kan Fannys barnlige uskyld puste liv i en død idealisme, eller er John blevet for dumt et svin af de mange år i limbo? Og er han overhovedet til blondiner?

Muliggjort gennem ‘Dramatisk Debut’

Manuskriptet til John Lennon er død indsendte dramatiker og skuespiller Sophie Zinckernagel håbefuldt til Teater V’s landsdækkende dramatiker-konkurrence for debuterende dramatikere, ‘Dramatisk Debut’, i 2018. Manuskriptet endte med at indbringe hende sejren og en professionel opsætning af forestillingen på Teater V i efteråret 2018. Dette var en succes, og derfor opsættes komedien nu på ny i november 2019.

Udover at spille ti dage på Teater V‘s scene, drager forestillingen også ud i landet, hvor den bl.a. kommer forbi Teater Momentum i Odense, Randers EgnsTeater og Teater Nordkraft i Aalborg. Info om forestillingen samt billetkøb kan findes ved at klikke på de enkelte teatres navne ovenfor.

Ligesom i den oprindelige opsætning, kan man på rollelisten bl.a. opleve Gerard Carey Bidstrup som John Lennon og Anna Stokholm som Fanny Viola Rose-Mynte Maria Christoffersen Kristensen Hansen, ligesom Emil Hansen igen instruerer forestillingen.

Teater V uddeler i 2020 endnu en gang ‘Dramatisk Debut’ ved et finalearrangement den 12. januar 2020. Deadline for indlevering af manuskripter er den 2. september 2019. Du kan læse meget mere om konkurrencen og dens betingelser lige her.

Teaser for John Lennon er død © Teater V
Previous articleTeaternyheder.dk anbefaler på CPH STAGE: Menneskets eksistens
Next articleKlassikere og svære dilemmaer i sæson 19/20 på Betty Nansen