PROLOG LAB: Nyt gratis workshopforløb for unge på HamletScenen

PROLOG LAB
PROLOG LAB

Den 9.-18. december kan alle i alderen 18-25 år nu prøve kræfter med teater i Helsingør, når HamletScenen og Teater PROLOG helt gratis inviterer til workshopforløbet PROLOG LAB. Det nye initiativ ønsker at bidrage til udvikling af en ny ungdomsplatform, der vil skabe nye muligheder for ung scenekunst i Helsingør.

Er du mellem 18 og 25 år og vild med at lave teater? Mangler du et rum, hvor dine idéer kan få lov at blive testet – et sted hvor det meste er muligt og meget lidt umuligt? Så er HamletScenen og Teater PROLOGs nye workshopforløb, PROLOG LAB, helt sikkert noget for dig.

PROLOG LAB er et pilotprojekt og samarbejde mellem Teater PROLOG og egnsteatret HamletScenen, som støttes af midler fra Lauritzen Fonden. Al undervisning foregår i unikke omgivelser på HamletScenens teaterfaciliteter på Kronborg. Her inviteres de unge ind i et teaterfælleskab, hvor de sammen kan udvikle sig og have det sjovt. PROLOG LAB består af fire workshops i december, hvor alle nysgerrige unge mellem 18-25 år kan tilmelde sig enten én eller alle fire dage.

Masser af plads til fremtidens scenekunstnere

Instruktør Freja Rault-Lykkeberg er iværksætter og kunstnerisk leder af Teater PROLOG. Hun brænder for at give alle de deltagende et kunstnerisk udviklingsrum og frirum til at udtrykke sig med krop, stemme og fantasi.

“PROLOG er mulighedernes scene, et sted hvor de unge er med til at skabe scenekunst ud fra deres idéer og syn på verden. Gennem et seriøst arbejde med scenekunst ønsker jeg at styrke deres mod til at skabe samfundsrelevante forestillinger i et forpligtende fællesskab med andre unge,” fortæller Freja Rault-Lykkeberg og fortsætter:

“Jeg mener, det er helt centralt at teaterverden begynder at åbne mere op og invitere fremtidens scenekunstnere indenfor og giver dem scene-tid og rum til at udtrykke sig. Derfor er jeg så glad
og stolt over samarbejdet med HamletScenen og den økonomiske støtte fra Lauritzen Fonden, som gør det muligt at invitere unge i alderen 18-25 år ind i unikke rammer på Kronborg og arbejde med scenekunst”.

Inkluderende og lokalt teaterfællesskab

I dag er der flere dramatilbud for unge mellem 12-18 år i Helsingør, mens dem over 18 er nødsaget til at tage turen til København, hvis de skal fastholde deres interesse. Med dette pilotprojekt håber Teater PROLOG og HamletScenen på sigt at kunne udbyde et længerevarende teaterkursus, hvor unge i aldersgruppen 18-25 år kan dyrke deres interesse og være en del af et fællesskab med scenekunst i centrum.

Helsingør er en selverklæret kulturby, og derfor er håbet, at dette initiativ skal bidrage til en øget lokal forankring og styrkelse af de unges scenekunstneriske videreudvikling.

”HamletScenens mulighed for et pilot-samarbejde med teater PROLOG har kæmpe betydning for teatrets fortsatte fokus på lokal talentudvikling. I flere år har HamletScenen haft Hamlet Studio, som er teatrets populære 3-årige talentskole rettet mod de 16-20-årige. Men der har vist sig at være et stort behov for et lignende talentudviklings-tilbud til den ældre ungdomsgruppe mellem 18-25 år. Derfor er det med stor glæde, at vi allerede til december åbner dørene op til PROLOG LAB på HamletScenen på Kronborg for en ny gruppe af talentfulde lokale unge,” udtaler Lars Romann Engel, teaterdirektør og kunstnerisk leder af HamletScenen.

Tid og sted:
Al undervisning foregår i unikke omgivelser i Hamletscenens teaterfaciliteter på Kronborg.
Torsdag d. 9. december 17.00 – 19.00
Lørdag d. 11. december 12.00 – 16.00
Torsdag d. 16. december 17.00 – 19.00
Lørdag d. 18. december 12.00 – 16.00

Tilmelding:
Tilmelding sker ved at sende en DM på Instagram til @prologteater eller ved at sende en mail til freja@prologteater.dk. Ved tilmelding oplyses navn og alder samt den dato/datoer, hvor man ønsker at deltage. Der er et begrænset antal pladser pr. workshop og tilmelding er derfor først-til-mølle.

Previous articleOplev akrobatisk nycirkus med succesfuldt australsk verdensturnerende kompagni
Next articleNyt tilbud om teaterundervisning for unge i Valby