Punkrockmusicalen GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT indtager Danmark

Green day's
Julie Steincke og Viktor Noren. Foto: Grow Productions

Den 26. juni 2021 har punkrockmusicalen GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT premiere på Østre Gasværk Teater i København. Rockbandet Green Day’s konceptalbum American Idiot bliver forvandlet til et stort sceneshow. Et show, der også danner ramme for fortællingen om vores søgen efter mål og mening med livet.

Ikoniske hits foreviger universelle kriser

Ikoniske hits som Boulevard of Broken Dreams, Wake Me Up When September Ends og American Idiot foreviger de universelle og evigt aktuelle kriser, der hører til livet i almindelighed – og til ungdomslivet i særdeleshed. GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT indtager Østre Gasværk Teaters nyrenoverede rum, der i et råt snit forener musical, teater og koncert.

GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT havde Danmarkspremiere i 2017 og var en succes hos både anmeldere og publikum. Derfor er det med stor glæde, at producent Tine Kronborg Hansen, der er direktør i og ejer af produktionsselskabet Heltemus kan sætte musicalen op igen – nu i nye rammer og med et helt nyt cast.

Om GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT

I musicalen møder vi tre unge mænd, Johnny, Will og Tunny, der kæmper hver sin kamp med en problemfyldt tilværelse i den fiktive forstad Jingletown. De tre venner forsøger at slippe ud af forstadens konforme livsstil, væk fra deres forældres strikse regler. Et forstadsliv, hvor fristelserne fra alkohol og stoffer ligger lige for. Mens Will bliver i Jingletown og forsøger at få et liv til at hænge sammen med sin gravide kæreste, rejser Johnny og Tunny til storbyen i håbet om at finde lykken.

Punkrockmusicalen GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT er baseret på musikken fra Green Day’s album American Idiot fra 2004. Musicalen er skrevet i 2009, og har gået sin sejrsgang med over 400 forestillinger på Broadway i New York og en lang række turneer i det meste af verden, fra Australien og Sydamerika til Storbritannien og Irland.

Musicalen har vundet Grammy- og Tony Awards for bedste musik og sceneshow, og er blandt andet skrevet af Green Day´s forsanger Billie Joe Armstrong, som også tidligere har spillet hovedrollen.

Læs mere om musicalen og køb billetter her.

Previous articleUsædvanlig Scenekunst på ILT festival 2021
Next articleGeorge Orwells klassiker “1984” inspirerer nyt teatershow