Råb op i klimakampen sammen med de unge i MIN BROR ER EN BLÅHVAL

Min bror er en blåhval
Min bror er en blåhval er en co-produktion mellem Teaterhuset Filuren og Teater Apropos. Foto: PR Foto.

I påstår, at I er så bekymrede og gør, hvad I kan, mens I går ud og køber akrylmaling med den ene hånd og sætter børn i verden med den anden. Hvordan kan I gøre det?

Fra den 21. november giver Teater Apropos og Teaterhuset Filuren de unge en stemme i klimakampen, når de inviterer til co-produktionen MIN BROR ER EN BLÅHVAL.

MIN BROR ER EN BLÅHVAL er en forestilling om klimaangste relationers skrøbelighed. Det er en fortælling om de følelser, der kommer i klemme hos en ung og klimabevidst pige, som forsøger at favne de nære relationer og samtidig holde op med at køre bil. Kan handling og ansvar følges ad, hvis alle ikke er enige om, om der overhovedet er en krise? Hvordan undgår vi, at generationskløfterne bliver dybere, samtidig med at havene stiger, og det skal være okay at sætte nye børn i en verden, der føles helt ude af takt?

En pige i krise

I MIN BROR ER EN BLÅHVAL møder publikum Olivia, der er bange for varmen, da der er hedebølge. Hun mærker på egen krop, at noget ikke er, som det skal være. Hun ser tegn overalt, og hun forsøger at råbe de voksne op, men de forstår ikke hendes panik. Hendes forældre er skilt, og de forsøger at imødekomme hendes nye måder at leve på. Alligevel synes Olivia, at de har for travlt med at stifte nye familier med nye søskende, som Olivia forventes at rumme. Hvorfor bekymrer de sig ikke om det, der er vigtigst?

MIN BROR ER EN BLÅHVAL kan opleves fra den 21. november. Foto: PR Foto.

Holdet på og bag scenen

MIN BROR ER EN BLÅHVAL er instrueret af Anna Schulin-Zeuthen, og Julie Maj Jakobsen er dramatiker på forestillingen. Daniel Bevensee, Ole Jakobsen og Clara Ellegaard indtager forestillingens roller, mens Brian Wind-Hansen er synopsisdramatiker. Gitte Baastrup har stået for scenografien, og Jesper Jepsson styrer lyset.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Østifterne.

Efterworkshop til ungdomsforestillingen

Teaterhuset Filuren ønsker at udvide teateroplevelsen for de unge, og derfor tilbyder de en efterworkshop umiddelbart efter ungdomsforestillingen i dagstimerne. Her er formålet, at de unge kan fordybe sig og aktivt arbejde med forestillingens emner og tematikker for på den måde at åbne for efterfølgende refleksion og forståelse.

Workshoppen varetages af en teaterpædagog, hvor der vil være fokus på mødet med den professionelle forestilling, skabelsen af en dialog og at reflektere over teateroplevelsen.

MIN BROR ER EN BLÅHVAL kan opleves på Teaterhuset Filuren fra den 21. november til den 6. december.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleScience-fiction-drama sætter fokus på det danske demokrati på Teater Katapult
Next articleDet originale Broadway-hit The Book of Mormon kommer til Aarhus