Råt for usødet dans på Bora Bora

To særligt udvalgte udenlandske forestillinger gæster Aarhus’ dansescene Bora Bora den 19. og 20. februar. Den ene udvisker grænserne mellem det organiske og mekaniske i en knivskarp koreografi. Den anden lukker op for tre mødres frustrationer og erfaringer med fertilitetsbehandling, karriere og bureaukrati.

Bora Bora har været ude i verden og finde spændende internationale danseforestillinger til det århusianske publikum. Forestillingerne Volitant og The Pure Gold Is Seeping Out Of Me indtager scenerne hos Bora Bora. Bag forestillingen Volitant står ungarske Góbi Dance Company, mens det er polske Renata Piotrowska-Auffret, der er skaber og medvirkende i The Pure Gold Is Seeping Out Of Me. Begge forestillinger er blandt årets 20 bedste danseforestillinger i Europa fra de mest lovende, talentfulde koreografer lige nu.

Sci-fi remake af Den Døende Svane

Bag Góbi Dance Companys Volitant gemmer sig en eksplosiv men minutiøs dansesolo bestående af mikrobevægelser. Titlen på forestillingen betyder flygtig eller flyvende, og det er netop de små bevægelser, der er i fokus i denne forestilling. Det mekaniske og naturlige mødes til tonerne af morsekode-musik og robotiske støjlyde. Forestillingen blev af en anmelder betegnet ”som et science fiction remake af Den Døende Svane.”

Volitant, Gobi Dance Company. Foto: Marcell Piti.

Forestillingen modtog Rudolf Lábán-prisen for den bedste samtidige danseforestilling for sæsonen 2017 i Budapest. Efterfølgende modtog forestillingen også flere priser hjemme og i udlandet. Succesen Volitant har turneret i store dele af Europa samt været vist i Mexico og Korea.

Moderskab versus bureaukrati

Hvor Volitant er en knivskarp og kontrolleret koreografi, så byder aftenens anden forestilling på betydelig mere vildskab og rå kanter. I The Pure Gold Is Seeping Out Of Me er kvinden bag forestillingen, Renata Piotrowska-Auffret, selv på scenen sammen med to andre performere. Alle har de mærket på egen krop at ville have børn ved hjælpe af kunstig befrugtning og samtidig blive mødt af et bureaukratisk system, der sætter mure op.

The Pure Gold Is Seeping Out Of Me. Foto: Aleksandra Osowicz

Samtidig skal de tre performere balancere deres personlige liv med deres professionelle karriere. De tre kvinders, og andres, møde med et spind af lovbestemmelser, løfter og politik danner basis for forestillingen. En forestilling, der ligger i grænselandet mellem performancekunst, teater og eksperimentel dans. Kvinderne er nøgne og smider deres facade, når de giver slip og lader vildskaben få afløb i forestillingens ukontrollerede med koreograferede dans.

Billetten gælder til begge forestillinger. Altså, to forestillinger på én aften til én billets pris.

Forestillingerne kan opleves på Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C den 19. og 20. februar kl. 19.30.

Læs mere om forestillingen Volitant, og bestil biletter her og læs mere om The Pure Gold Is Seeping Out Of Me og bestil biletter her.

Previous articleInstruktør Rolf Heim: “Vild med dans – The musical” er en hyldest til dansen
Next articleRædsel: På randen af sammenbrud