Randers Egnsteater drager mod kinesisk børneteaterfestival

Nanni Lorenzen "Sokken" © Martin Gundesen

Til juli rejser skuespiller Nanni Lorenzen fra Randers EgnsTeater til Kina for at opføre forestillingen ”Sokken” på en stor kinesisk børneteaterfestival, Shanghai International Children’s Theatre Festival d. 6. og 7. juli 2019.

Læring, dannelse og kropsligt udtryk
Det er ikke første gang Nanni har været udenfor landets grænser. Hun har nemlig turneret i både England og Tyskland, hvor forestillingen blev oversat på de pågældende sprog. Men forestillingen bliver ikke oversat til kinesisk, som er det eneste sprog de kinesiske børn taler i den aldersgruppe, og det bliver en udfordring, mener Nanni Lorenzen.

”Børnene kan jo ikke forstå dansk, så jeg skal koncentrere mig ekstra meget om at udtrykke mig kropsligt. Men de små behøver ikke så mange ord. De fanger mere stemninger og udtryk,” siger Nanni Lorenzen.

For teaterleder Peter Westphael er det altid interessant at præsentere dansk børneteater for et internationalt publikum:
”Vores børneteaterkultur i Danmark går jo mange år tilbage, og har som sin kerne at give børn en kunstnerisk oplevelse. Mange steder i verden er børneteater anderledes funderet, og ses i højere grad som et pædagogisk værktøj til læring og dannelse. Derfor er det også spændende at spille for et publikum, der er vant til noget helt andet og se, hvordan de tager imod vores forestillinger,” siger Peter Westphael, der sagtens kan forestille sig, at deltagelsen kan føre mere med sig.

Kina er vilde med Randers
Det er ikke første gang Kina har vist interesse for Randers. Randers Kommune har nemlig indgået et samarbejde med det kinesiske firma ”Andersen Paradise”, som gerne vil lave en tro kopi af Randers midtby i Kina, og nu giver det også gode resultater for kulturen, og ikke mindst Nanni Lorenzen og Randers Egnsteater.

“Vi tager med for at vise udlandet, hvad vi kan, og for at skabe netværk. Også i Kina. Vi vil gerne til udlandet igen en anden gang, når det kan passe ind i det, vi ellers laver. Og så er det jo altid skønt med den anerkendelse, det er, når man bliver inviteret med på en af de meget store internationale børneteater-festivaler,” siger Peter Westphael.

Du kan læse mere om forestillingen ”Sokken”, og følge Nannis rejse til Kina her.

Previous articleGenerationsportræt, mediekritik og trolde på Sort/Hvid
Next articleMord, mysterium & musical: Oplev Jack The Ripper på Folketeatret