Randers Teater præsenterer musikalsk drama om dansk kunstner

Sven fra Randers
Foto: Morten Fauerby // MONTGOMERY www.montgomery.dk

Den 14. august 2021 har Randers Teater premiere på forestillingen SVEN FRA RANDERS. Baseret på Sven Dalsgaards kunst og dagbøger, er SVEN FRA RANDERS en dramatisk fremstilling af en kunstners liv og komplekser. Forestillingen er den første af sin art, der bliver produceret af Randers Teater og vil være den sidste, inden teatret indtager andre lokaler for at gøre plads til en modernisering af teatret.

Musikalsk drama der skildrer livets store spørgsmål

Sven Dalsgaard var en af landets mest betydningsfulde kunstnere. Han var billedkunstner, dadaist og digter. Sven blev født og døde i Randers. I over 70 år skabte han værker fra sit barndomshjem. Værker der ofte stødte de lokale randrusianere og forbløffede den københavnske kunstnerelite.

”Forestillingen er et tilbageblik på Sven Dalsgaards liv. Det er fortællingen om, hvordan hans liv så ud, og hvordan han både var en kontroversiel kunstner og et følsomt menneske. Et væsen, der kæmpede en indre kamp med bevidstheden om, at den kærlighed, der blomstrer, altid vil visne. At det liv, der er, altid vil slutte. Spørgsmålet er, om vi skal turde elske, når vi ved, at sorg er en del af kærlighed, eller om vi bør skåne os selv for den smerte. Og hvis vi gør det, hvad har vi så tilbage?” fortæller Instruktør Moqi Simon Trolin om forestillingen.

SVEN FRA RANDERS er et musikalsk drama, der skildrer livets store spørgsmål set gennem Sven Dalsgaards øjne.

Med forestillingen siger Randers Teater også på gensyn til de bygninger, der de seneste 21 år har dannet ramme for teatrets scenekunst. Teatret indtager andre lokaler efter spilleperioden for at gøre plads til en gennemgribende modernisering af teatret.

Samarbejde med Randers Kunstmuseum

SVEN FRA RANDERS er baseret på Sven Dalsgaards liv og værker. Forestillingen er et værk i sig selv, der gennem scenografi, lysdesign, video og kostumer afspejler Sven Dalsgaards kunst og giver publikum et indblik i både kunstneren og mennesket.

Et samarbejde med Randers Kunstmuseum har gjort det muligt for teatret at komme helt tæt på Sven Dalsgaard og skabe en forestilling, der er tro mod den kunstner – og det menneske -, der var. Museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum har været behjælpelig med hendes store viden om Sven Dalsgaard, ligesom hun har givet adgang til museets samling af hans værker. Ikke mindst har det kunstneriske team, som nogle af de første, fået adgang til Sven Dalsgaards dagbøger.

Samtidig med forestillingen laver Randers Kunstmuseum en særudstilling med Sven Dalsgaards værker.

SVEN FRA RANDERS er et musikalsk drama med fem skuespillere samt live-musik og et kor på scenen. Med humor og inderlighed dykkes ned i fortællingerne om Sven Dalsgaard, og både store tableauer og små intime scener giver publikum et indblik i et enestående kunstnerliv.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her.

Previous articleTeater Mikado og debuterende dramatiker sætter ny dramatik på scenen
Next articleHer er vinderne af ÅRETS REUMERT 2021