Rasmus Botoft spiller en af verdenslitteraturens store figurer

Svejk, Nørrebro teater
FOTO: Svejk ©Büro Jantzen

Til efteråret kan man opleve forestillingen Svejk på Nørrebro Teater, som er baseret på den tjekkiske forfatter Jaroslav Haseks roman ‘Den gode soldat Svejks eventyr’ fra 1923.

Fortællingen handler om den enfoldige hundehandler, Svejk, der er aldeles uegnet til verdenskrigen, men som alligevel bliver sendt til fronten for at kæmpe. Mens de andre soldater lider og dør under ydmygelserne, går Svejk tilsyneladende igennem alt uden en skramme. Han udfordrer systemet og møder livets absurditeter med sin humor og sine drillerier. Er han i virkeligheden en komplet idiot eller et genialt fjols?

Svejk bliver iscenesat af Peter Schrøder, der debuterede som instruktør tilbage i 1993, da han instruerede Hans Scherfigs roman ‘Det forsømte forår’ som film. I rollen som Svejk ses skuespiller Rasmus Botoft, der blandt andet er kendt for den prisvindende tv-serie ‘Rytteriet’. På scenen kan man desuden opleve Steen Stig Lommer, Asger Reher og Tom Jensen.

Svejk har premiere den 27. september og spiller frem til den 17. november. Du kan læse mere og finde billetter til forestillingen her.

Previous article‘The Phantom of the Opera’ vender tilbage på Det Ny Teater
Next articleRost forestilling om revy-stjerne forlænger spilleperiode