Rejs ind i Michael Strunges digte på Teatret ved Sorte Hest i VÆBNET MED VINGER

Væbnet med vinger
På Teatret ved Sorte Hest kan Michael Strunges digte opleves i en ny sammensætning i VÆBNET MED VINGER. Foto: Daniel Buchwald.

Hjerte, hjerte, slå og spræng sekundet / Okey, lad mig sige det lige ud / Og håbe at nogen modtager dette: Jeg er i mit rumskib / Og har knust mit ur. (M.S.)

Idékvinde og instruktør Billie Joy Alexander har skabt den musikalske teaterforestilling VÆBNET MED VINGER. Her forvildes publikum ind i Michael Strunges poetiske univers og hans poesi om tid, tab og forgængelighed. Den anmelderroste forestilling lander nu som gæstespil på Teatret ved Sorte Hest.

Strunges digte bliver på ny VÆBNET MED VINGER, og poesiens fabulerende og grænseløse vildskab åbenbares for publikum. VÆBNET MED VINGER drager og frastøder, skræmmer og beroliger, når skuespiller Christian Gade Bjerrum indtager rummet med smukke og kontrastfulde kompositioner af Katinka og Charlie Douglas Alexander.

En ung digter med meget på hjerte

Michael Strunge var en af 1980’ernes helt store lyrikere, og han nåede at udgive hele 11 digtsamlinger på trods af sin unge alder. Han brugte 80’ernes punkmiljø og dets særlige musik og æstetik som inspirationskilde til sine digte, der tematisk kredsede om død, afmagt, storbyens fremmedgørelse og (selv)udslettelse. Men også kontraster som kærlighed, liv, rus og storbyens autencitet og (selv)forherligelse fandt vej til hans digte.

Han blev ofte associeret med F.P. Jac, der også gjorde sig gældende i postmodernismen og det københavnske digtermiljø. Michael Strunge kæmpede mod ”brugspoesien”, 70’ernes prosadigte og bekendelseslitteratur, som den digtergeneration, han var en del af, ønskede et opgør med. Han døde kun 27 år gammel i 1986, da han kastede sig ud af et vindue fra 5. sal og råbte ”Nu kan jeg flyve!”.

Holdet bag

Gennem udklip af Michael Strunges digtsamlinger og udtalelser har Billie Joy Alexander sammensat manuskriptet til VÆBNET MED VINGER. Charlie Douglas Alexander står for lyddesignet, mens Billie Joy Alexander også har lavet forestillingens kostumer.

VÆBNET MED VINGER kan opleves på Teatret ved Sorte Hest fra den 5. til den 14. december 2019.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleLeg med, når hvid støj indtager Aarhus Teater med [pAp]-[kAs]
Next articleBørnebogsuniverser vækkes til live i CIRKUS JUL