Rejs til Amerika på Nørrebro Teater i september

Holdet i Amerika på Nørrebro Teater
Noget af holdet i Amerika på Nørrebro Teater © Büro Jantzen

På Nørrebro Teater åbnes den kommende teatersæson 19/20 den 27. september 2019 med en rejse over Atlanten. Franz Kafkas romanklassiker Amerika opsættes nemlig i en teaterforestilling af samme navn, der instrueres af Nikolaj Cederholm.

I 2017 stod Nikolaj Cederholm bag transformationen af Charles Chaplins filmklassiker Diktatoren til teaterstykke. Nu står han så bag forestillingen Amerika, der baserer sig på Franz Kafkas absurde romanklassiker af samme navn fra 1927.

Kafkask rejse over Atlanten

Forestillingen handler om den kun 17-årige europæer Karl, der skal begynde et nyt liv i Amerika: Mulighedernes land, hvor alle drømme kan blive til virkelighed. Men Amerika byder ham langt fra velkommen med åbne arme. I stedet møder Karl en verden befolket af mærkværdige, uberegnelige skabninger og en skæbne, der med hvirvelvindens forvirrende kraft udsætter ham for den ene bizarre hændelse efter den anden.

Nørrebro Teater beskriver selv forestillingen som “en højaktuel, grotesk og umiskendelig kafkask komedie om kampen for at få lov til at høre til og længslen efter at skabe sit et nyt liv i et fremmed land.”

Hovedrollen som Karl spilles af Nicolaj Jørgensen, mens nogle af de 78(!) andre roller spilles af bl.a. Molly Egelind, Trine Pallesen, Martin Greis-Rosenthal og Torben Zeller samt multimusikeren Thomas Hamilton.

Amerika spiller på Nørrebro Teater i perioden 27. september – 3. november 2019. Mere information om forestillingen samt billetkøb kan findes her.

Previous article8 gode grunde til at besøge Aarhus’ teatre i sæson 19/20
Next articlePigen med Bomberne sprænger efteråret ind på Mungo Park