Årets Reumert 2022: Så er årets værter offentliggjort

Reumert Christpoher Læssø Rikke Bilde Odeon
FOTO: Christopher Læssø og Rikke Bilde. © Jacob Bogh

Når dette års Reumert løber af stablen på Odeon i Odense den 12. juni bliver det med skuerspillerduoen Rikke Bilde og Christopher Læssø som værtspar.

Bag dansk scenekunsts fornemmeste prisuddeling står instruktør og koreograf Birgitte Næss-Schmidt, der allerede har to tidligere år som instruktør på showet i baggagen.

Det er med et jubilæum af helt særlig karakter, at Bilde og Læssø kan præsentere årets Reumert. For 300 år siden, nærmere bestemt den 23. september 1722 kl. 17.00, indtog danske skuespillere scenen og fremsagde replikker fremført på modersmålet for første gang.
For første gang blev den almindelige borgers liv synliggjort gennem scenekunsten på et sprog, de selv kunne forstå, og dermed blev den tidligere elitære underholdning bredt ud til den menige dansker.

Nyt værtspar med erfaring på de skrå brædder

For andet år i træk vil årets Reumertpriser uddeles på musik- og teaterhuset Odeon i Odense. Men for første gang nogensinde er det med Rikke Bilde og Christopher Læssø i værtsrollerne.

Med en uddannelse færdiggjort ved Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2005 udviklede Bilde sig i en sådan grad, at hun allerede ved prisuddelingen i 2007 vandt årets talentpris. Senere har hun medvirket i flere Reumertnominerede forestillinger, er blevet en del af det prisbelønnede kunstnerkollektiv Sort Samvittighed og nu er hun altså at finde som i front for årets Reumert. Hendes medvært, Christopher Læssø, har erfaring fra film, teaterproduktioner og ikke mindst som folkekær TV-vært. Det er altså ikke nyt for ham at stå i spidsen og guide publikum gennem et show.
”Jeg glæder mig altid til Reumert – og særligt i år, hvor jeg har fået den store ære at være vært i selskab med Christopher Læssø ved den 24. Reumert-prisuddeling. Jeg tror, det bliver sjovt at stå i spidsen for denne festlige aften,” siger Rikke Bilde. Og ikke kun Bilde ser frem til den glamourøse aften. Ifølge Christopher Læssø er anerkendelsen af den danske scenekunst en vigtighed:
”Det er første gang, at Rikke Bilde og jeg arbejder sammen, og jeg glæder mig meget til at fejre og hylde dansk teater i hendes selskab. Det er vigtigt, at vi anerkender scenekunsten og de præstationer og produktioner, der skiller sig ud med en kæmpe fest,” supplerer Læssø.

Årets jury

Hvem der vinder dette års største priser inden for dansk scenekunst, bliver afgjort af en jury bestående af 10 medlemmer, der er sammensat på baggrund af faglige kvalifikationer, genremæssige ekspertiser og geografisk spredning. Jurymedlemmerne arbejder typisk inden for faget som kritikere, kulturjournalister, forskere eller undervisere, og kan maksimalt besidde positionen fire år i træk. Hvert år ser de hver cirka 80 forestillinger som fundament for deres fælles nomineringer – og slutteligt for hvem årets prisvindere bliver.

Juryen anno 2022 er følgende:

Rie Hammer (juryformand)

Chefredaktør ISCENE.dk

Lene Kryger

Teaterredaktør Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis

Kathrine Maria Amann

Anmelder Kristeligt Dagblad

Jakob Steen Olsen

Teaterredaktør Berlingske

Sandra Theresa Buch

Lektor i dramatisk skrivekunst v. Den Danske Scenekunstskole

Ralf Richardt Strøbech

Chef for Medieindhold, P2, P5, P8 og Musikariet – DR Koncerthuset

Lene Grønborg Poulsen

Kulturjournalist og tilrettelægger Kræs, Radio4

Mia Rendix

Ph.d. og mag.art. Underviser i amerikansk litteratur og teater på Aalborg Universitet

Anne Middelboe Christensen

Teateranmelder Dagbladet Information og Teateravisen.dk

Me Lund

Forfatter og kulturjournalist

Læs mere om showet og køb billet her.

Previous articleBEBOER: Fysisk action-forestilling giver boligblokken taletid
Next articleCPH Stage: Her er åbningsforestillingen