Reumert-vindende musical vender tilbage til Fredericia Teater

Lars Mølsted som Quasimodo © Søren Malmose (Arkivfoto fra 2017)

Disneys Klokkeren fra Notre Dame vender for en kort periode tilbage til Fredericia Teater i efteråret. Den 4. oktober 2019 er der repremiere på musicalen, der i 2017 bl.a. modtog en Reumert-statuette for ‘Bedste Musical’. Muligheden for at genopsætte Klokkeren fra Notre Dame er opstået efter, at man har valgt at udsætte verdenspremieren på Beatles-musicalen She Loves You til sommeren 2020.

Siden Klokkeren fra Notre Dame senest spillede i Fredericia har musicalen været forbi Göteborg Operaen med stor succes. Nu vender den altså tilbage til Danmark, og i genopsætningen bliver det muligt at opleve størstedelen af det originale hold – dermed også Lars Mølsted i rollen som Quasimodo. Mølsted modtog i 2017 en Reumert for ‘Bedste Sanger’ netop for sin præstation som Quasimodo.

Klokkeren fra Notre Dame spiller på Fredericia Teater i perioden 4. oktober – 27. oktober 2019. Ifølge teaterchef ved Fredericia Teater, Søren Møller, kan der godt gå lang tid, før musicalen genopsættes på ny.

She Loves You får verdenspremiere i sommeren 2020

Som sagt er muligheden for at genopsætte Klokkeren fra Notre Dame opstået på baggrund af, at Fredericia Teater og producenten Maestro Productions har valgt at udsætte og flytte verdenspremieren på She Loves You. Oprindeligt skulle musicalen have haft verdenspremiere på Fredericia Teater den 11. oktober 2019. Denne kommer i stedet til at foregå på Det Kongelige Teaters Gamle Scene fredag den 19. juni 2020. Ifølge Søren Møller er udsættelsen et resultat af, at man forsøger at bringe højest mulig kvalitet til forestillingen.

”Publikum skal kunne regne med kvaliteten på Fredericia Teater. Køber man billet hos os, er man sikret en musicaloplevelse på internationalt niveau, og det går vi aldrig på kompromis med. Det er selvfølgelig forbundet med nogle udfordringer, og vi er kede af at skulle ulejlige en masse publikummer, men jeg håber og tror, at der findes forståelse for, at vi er villige til at gøre alt for at kvalitetssikre deres oplevelse. Vi glæder os til at præsentere et brag af en verdenspremiere og har nu givet os selv den nødvendige tid til at sikre, at det kommer til at ske,” udtaler han.

Den 19. juni 2020 har hele tiden har været den planlagte premieredato i København. Den planlagte forestillingsrække i Fredericia i 2019 flyttes til samme uger i efteråret 2020 med premiere den 9. oktober 2020. Publikum, der har købt billet til efteråret 2019 på Fredericia Teater, er automatisk flyttet til samme uge, ugedag og plads og får automatisk tilsendt nye billetter.

She Loves You spiller på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i perioden 19. juni 2020 – 28. juni 2020 og derefter på Fredericia Teater 9. oktober 2020 – 1. december 2020.

Billetter til begge musicals kan findes på Fredericia Teaters hjemmeside.

Previous article10 gode grunde til at gå i teater på Vesterbro i sæson 19/20
Next articleHøjdepunkter på Odenses mindre teatre i sæson 19/20