Rock med på Elvis’ udødelige hits i vinterkabareten Viva Las Vegas

Lone Rødbroe, Kim Leprévost og Daniel Bevensee i Viva Las Vegas på Randers EgnsTeater. Foto: Søren Pagter

“Viva Las Vegas” – “Love me tender” – “Are you lonesome, tonight”

Elvis Presley’s sangkatalog kan få alle til at rocke med, og årets vinterkabaret på Randers EgnsTeater regner med det sker, når de tager fat på musikken fra en af de store figurer i amerikansk musikhistorie.

Forestillingen Viva Las Vegas, der får premiere den 6. februar hylder dog ikke blot “Kongen”s sangskat. Det opfylder også et gammelt ønske hos teaterleder Peter Westphael.

”Jeg har i flere år haft lyst til at lave noget med udgangspunkt i Elvis’ musik. Det er helt oplagt, når man er i Randers, som jo er internationalt kendt for Memphis Mansion, siger Westphael.

Forfatteren er Elvis fan

Manuskriptet er skrevet at den garvede skuespiller, komiker og forfatter Jan Svarrer. Han har tidligere skrevet for blandt andet Cirkusrevyen. Og han har et særdeles godt kendskab til Elvis Presley og hans musik.

”Hans musik begyndte at tale direkte til mig, da jeg var 8 år. Siden da har jeg været fan. Men stykket handler ikke om Elvis. Det handler om nogle, som er glade for Elvis, og så bliver der først og fremmest fremført en masse engelske sange om at overvinde modgang og sine egne benspænd. Ideen har været at skabe en sjov og underholdende kabaret, ganske enkelt,” siger Jan Svarrer.

Et stærkt musikalsk hold

At synge Elvis-sange kræver et stærkt hold. Det består i Randers af Kim Leprévost, Lone Rødbroe og Daniel Bevensee, der får musikalsk back up på scenen af musiker Thomas Pakula.

Kim Leprévost har spillet med i både film og teater og har også stået på scenen i flere musicals på Fredericia Teater og Les Miserables på Aarhus Teater.

Hvor det er første gang, Kim Lesprévost er med i en forestilling på Randers EgnsTeater, er hans medspiller Lone Rødbroe et kendt ansigt fra været de fleste af vinterkabareterne, hvor hun har lagt sangstemme til alt fra country-musik i Cowgirls til Lone Kellermann-numre i sidste års kabaret, ”Så længe vi lever.”

Daniel Bevensee har tidligere spillet med i genopsætningen af juleforestillingen Miraklet på Randers EgnsTeater.

Musik og humor

I forestillingen bliver publikum taget med en tur tilbage til 1990’erne. Et lille pladeselskab i provinsen, Las Vegas Records, er i krise. Banken truer med at trække stikket, og den Elvisglade, men konfliktsky pladeselskabsdirektør HP er trængt op i en krog. Hvis han ikke snart kan skaffe nogle penge, bliver han nødt til at fyre sine eneste ansatte, den rapkæftede bogholder Tina og den nørdede lydtekniker Henning. Og det har han ikke nemt ved at få sagt.

Alt i alt er der tale om en komisk sing-along-forestilling i to akter om at overvinde modgangen. Om troen, håbet og kærligheden. Og ikke mindst med massevis af Elvis sange.

Viva Las Vegas spiller på Randers EgnsTeater fra 6. februar til den 4. april.

Man kan læse mere om forestillingen og bestille billetter her

Previous articleOplev Nattergalen flyve igen Aarhus
Next articleMungo Park Kolding’s absurde Europa komedie på gæstevist