Rocky! uddeler igen tæv til Danmark

Rocky! © Henrik Ohsten/Husets Teater

Den hårdtslående og Reumert-vindende forestilling Rocky! kan endnu en gang opleves på scener rundt omkring i landet. Instruktør Tue Bierings stykke lægger i april og maj blandt andet vejen forbi Aarhus, København, Roskilde, Aalborg, Herning og Odense.

Rocky! blev både hædret med Årets Særpris og prisen for Årets instruktør ved Reumert-uddelingen i 2018, ligesom skuespiller Morten Burian var nomineret til prisen for Årets mandlige hovedrolle ved selvsamme. Nu tager forestillingen igen landet rundt og uddeler tæsk til eliten.

Tæsk erstatter taletid

Rocky! undersøger eliten, der har taget ordet og har ordet i sin magt. Taberens afmagt ved ikke at kunne finde ud af at sætte ordene ordentligt sammen. Og volden, der opstår når ordene slipper op. En virkelighed, hvor dem, der er trætte af at blive grinet af er begyndt at slå igen. En virkelighed hvor elitær er blevet et skældsord og hvor moderne kunst kaldes venstreorienteret, uskøn og en krigserklæring til det borgerlige liv. En virkelighed hvor vi søger ly i vores trygge teatersal og prædiker for de allerede omvendte. Men hvad nu hvis Rocky ikke har tænkt sig at blive i rollen som den søde, naive taber? Hvad nu hvis der findes millioner af Rocky’er, der har fået nok?

Instruktør Tue Biering ønsker med forestillingen at bringe flere politiske nuancer ind på teatret.

”Med forestillingen vil vi gerne udfordre vores teaterpublikum på deres automat-holdninger, og give taletid til medlemmer af den højrefløj som de typisk ikke møder i et teaterrum, men som de måske elsker at hade,” fortæller han.

Rocky! har allerede startet Danmarksturnéen i Odense, hvor den spiller igen i aften, den 5. april, på Teater Momentum. Billetter kan købes her. Herefter kommer den forbi både Team Teatret i Herning (7.-9. april), Teater Nordkraft i Aalborg (10.-12.april), Husets Teater i København (23.-29. april), Teatret Svalegangen i Aarhus (7.-11. maj) og Roskilde Teater (25. og 26. maj). Billetter kan findes ved at klikke på datoerne.

Teaser for forestillingen
Previous articleNøgenhed i fokus på Odin Teatret
Next articleTeatret Møllen modtager millionstøtte til genforeningsprojekt