Røst og Det Kongelige Teater giver unge modet til at tage ordet

RØST I OPERAEN - GRAFIKER: Maja Halling
RØST I OPERAEN - GRAFIKER: Maja Halling

Hvad får nutidens unge til at rejse sig og bruge deres stemme til at skabe forandring? Det vil Det Kongelige Teater og Talerskolen Røst undersøge med RØST I OPERAEN den 13. november. 

Med fuld knald for højskole- og festivalstemning, skal Operaen danne ramme om Røst Festival den 13. november. Værterne Emma Holten og Moussa Mchangama leder publikum sikkert gennem aftenens tre akter, der rummer alt fra stærke taler, operasang, ballet, storslået musik, højskolesang og spændende interviews. Oplev blandt andre EU-kommissær Margrethe Vestager, skuespiller Sicilia Gadborg Høegh, musiker Ida Wenøe og teaterchef Kasper Holten

”Vi arbejder hver dag på at give unge evnerne og lysten til at tage ordet og dele deres tanker. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Det Kongelige Teater kan nå ud til endnu flere og inspirere dem til at bruge deres stemmer – også på de helt store scener,” udtaler Martin Fehr Therkildsen, projektleder for Røst talerskole og -festival.

Når kunsten vil ungdommen

Samarbejdet med Røst om Røst i Operaen er næste initiativ i en række af indsatser for børn og unge, som Det Kongelige Teater har arbejdet på i de seneste år. Samarbejdet er et forsøg på at styrke unges mod og evner til at tage ordet og tage del i samfundsdebatten. 

Peter Grønborg, faglig leder for Åbne Huse og Ofelia Plads på Det Kongelige teater udtaler: ”Det er utroligt vigtigt for Det Kongelige Teater at komme i dialog med ungdommen, som tegner både vores kulturelle og demokratiske fremtid. Derfor prøver vi at være der, hvor ungdommen er – som for eksempel til Ungdommens Folkemøde – og at samarbejde med aktører som Røst om at skabe indhold, der er dedikeret til de unge. Derfor glæder vi os enormt meget til at lave Røst i Operaen

Arrangementet er gratis og åbent for alle og kræver blot, at der bookes en billet på forhånd på kglteater.dk.

Læs mere om Røst i Operaen HER.

 

 

Previous articleAnnette Heick gæster KulturHave
Next articleTIL UNGDOMMEN sætter spørgsmålstegn ved, hvor man hører til