Romeo og Julie vender tilbage til Vendsyssel Teater

Romeo og Julie på Vendsyssel Teater. Foto: Jacob Stage.

Vendsyssel Teaters største produktion til dato Romeo og Julie, nåede kun at blive opført tre gange i 2020. Først blev den ellers udsolgte forestilling ramt af den særlige nordjyske corona-lockdown og siden af den landsdækkende nedlukning. Mange publikummer og anmeldere gik forgæves. Men de, der nåede at se Romeo og Julie den 12.-13.-14. december 2020, kvitterede med begejstring, og anmelderne gav fem og seks stjerner.

Derfor er det med stor glæde, at det er lykkedes Vendsyssel Teater at samle holdet til en ny spilleperiode efter sommerferien i september 2021.

Teaterleder er euforisk over genopsætning

“Det var slet ikke til at bære, at en så efterspurgt og velanmeldt forestilling kun skulle spille tre gange. Benjamin Koppels nye musik til Shakespeares tekst har gjort denne forestilling til noget ganske særligt. Der er investeret både et kolossalt arbejde og mange penge i lige præcis denne forestilling, og derfor er jeg også nærmest euforisk over at kunne meddele, at vi indleder sæsonen 21/22 med at genopsætte Romeo og Julie”, fortæller teatrets direktør Lars Sennels.

Normalt ville det være nærmest umuligt at samle en flok på 12 skuespillere endnu en gang, men ved et stort held og med masser af god vilje og imødekommenhed er det lykkes at samle holdet, så der kan være repremiere på forestillingen allerførst i september og med en spilleperiode på tre uger.

“Det har været barskt for vores skuespillere at skulle udskyde forestillingen i flere omgange – og så kun spille den tre gange. Lue Støvelbæk og Luise Kirsten Skov fortjener at kunne spille Shakespeares forelskede par nogle flere gange – og sangerinden Molly Koppel og de andre skuespillere står også og tripper. Vi glæder os i hvert fald over både at kunne sætte den kunstneriske succes på scenen igen, og samtidig imødekomme de mange henvendelser vi har modtaget fra folk, der gerne vil se forestillingen”, siger Lars Sennels.

Holdet på og bag scenen

Romeo og Julie er William Shakespeares udødelige kærlighedsklassiker, og den er iscenesat af Rune David Grue. Benjamin Koppel har skrevet musik til Shakespeares ord, og Mie Riis har kreeret scenografien. Lysdesigner er Clement Irbil og Anne Middelboe Christensen er dramaturg.

De to titelroller bliver spillet af Luise Kirsten Skov og Lue Støvelbæk. Forestillingens 12 sange bliver sunget af en slags dødsengel i skikkelse af Molly Koppel, mens de øvrige medvirkende er Sara Marie Maltha, Lone Rødbroe, Simon Kongsted, Mathias Bøgelund, Nicklas Søderberg Lundstrøm, Søren Højen, Michael Brostrup, Hans Holtegaard og Jørgen Bing.

Den nye spilleperiode offentliggøres og sættes i salg i forbindelse med offentliggørelse af Vendsyssel Teaters sæsonprogram 21/22 i maj.

Læs mere om forestillingen her.

Previous articleThure Lindhardt med instruktørdebut på Bellevue Teatret
Next articleAKTIVISTERNE sætter strøm til instrumenterne