Den ultimative kærlighedshistorie genopsættes på Vendsyssel Teater

Foto: Emilia Therese

Tredje gang er lykkens gang, når Vendsyssel Teater efter to corona-udsættelser endelig kan genopsætte den musikalske fortolkning af Romeo og Julie. Genopsætningen finder sted den 2.-28. september 2021 med et stærkt cast på scenen og nykomponeret musik og sang af Benjamin Koppel.

Titelrollerne spilles af Reumert-talentet Lue Støvelbæk (Skam, Stormene og tv-serien Badehotellet) og Luise Kirsten Skov (Fakiren fra Bilbao, Annas verden og tv-serien Perfekte Steder).

En musikalsk fortolkning af en udødelig kærlighedshistorie

Komponisten Benjamin Koppel har en livslang kærlighed til Shakespeare, hvilket gives til kende i den nykomponerede musik til Romeo og Julie. I musikken har Koppel særligt ladet sig inspirere af kærlighedstragedien, replikkernes rytmer og billedsprog.

Lars Sennels, teaterdirektør for Vendsyssel Teater, forklarer: ”Benjamin Koppels musik er jazz, når det er bedst. Som komponist har han en stor spændvidde og blander jazzen med strejf af både klassisk musik og cabaret. Vi håber, at hans sange bliver ørehængere, der gør folk nysgerrige på også at se Romeo og Julie på Vendsyssel Teater”. 

Forestillingen er ikke en musical, men en musikalsk fortolkning af Shakespeares tragedie, hvor musikkens rolle forstærker stemningen i skuespillet – og hvor den unge sangerinde Molly Koppel er en ’dødsengel’, der kommenterer karakterernes følelsesliv og binder det hele sammen. Molly Koppel er Benjamin Koppels niece, og hun debuterede med sin egen EP, Waves, i 2019.

Lidenskabelig kærlighed og ungdommeligt hastværk

Igennem forestillingen bliver publikum draget ind i fortællingen om Romeo, der tilhører slægten Montague, og Julie er af slægten Capulet. Deres to familier bekæmper hinanden, selvom Fyrsten af Verona forgæves forsøger at få dem til at slutte fred. Julies kærlighed til Romeo kræver et oprør mod forældrene. Hun er villig til at ofre alt for den ultimative kærlighed, og dette får fatale, uforudsigelige konsekvenser for hende selv og Romeo.

Den brusende, lidenskabelige kærlighed mellem Romeo og Julie er præget af ungdommeligt hastværk. Deres overilede beslutninger fortolkes og forstærkes af Benjamin Koppels musik med sange som ’Den, der løber, snubler let’. Omvendt fastfryses sorgen over den unge død i ’Som alt for tidlig rimfrost’.

Instruktør Rune David Grue og scenograf Mie Riis har sammen med Benjamin Koppel skabt et nyt univers for den dramatiske fortælling på Vendsyssel Teater. Rune David Grue har bl.a. instrueret Hærværk (Det Kongelige Teater, 2014), West Side Story (Aalborg Teater og Aarhus Teater, 2018) og senest Rædsel på Teater GROB (2020).

Romeo og Julie (15 år+) genopsættes den 2. september og spiller frem til den 28. september i Vendsyssel Teaters Store Sal. Mandag-fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15.00.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her

 

Previous articleNy opera er en hyldest til det feminine, kærlighed og queer-fællesskaber
Next articleKom helt tæt på livet bag baggårdens facader