Rost krigsmonolog genopsættes på Teatret Svalegangen

Grounded, Teatret Svalegangen
FOTO: Grounded ©Teatret Svalegangen

Det internationale krigsdrama GROUNDED imponerede de danske anmeldere i 2017. Nu genopsættes forestillingen på Teatret Svalegangen og får premiere den 22. september.

I forestillingen møder publikum en kvindelig pilot, der tidligere fløj F-16 i både Irak og Afghanistan. En dag møder kvinden Eric og bliver gravid. Da barslen er ovre, har hendes job ændret sig markant. Piloterne er blevet trukket ned på jorden, hvilket betyder, at de og kvinden selv er ”grounded”.

GROUNDED stiller skarpt på de nye ’tavse’ krige, og forestillingen stiller spørgsmålet: Hvad har det af konsekvenser at skulle føre krig fra en skrivebordsstol, hvor man på daglig basis konfronteres med rystende billeder på en grå skærm?

Forestillingen har foruden den danske opsætning gået sin sejrsgang i både England og på Broadway. Monologen opføres i Svalegangens version af skuespiller Kaja Kamuk. Efter GROUNDED har spillet på Svalegangen, drager den på danmarksturné i perioden 9. oktober – 8. november 2018. Læs mere om forestillingen og find billetter her.

Previous articleHusets Teater er klar med sæsonprogram 18/19
Next articleRevolutionen skydes i gang på Teater SORT/HVID