Så er værten for Reumertprisen 2019 fundet

Årets Reumert 2019 © Agnete Schlichtkrull

I juni 2018 annoncerede Bikubenfonden, at man ikke længere ville finansiere uddelingen af Årets Reumert, og indtil for nylig var det stadig usikkert, hvad der ville ske med scenekunstens fornemste pris. Nu har frivillige kræfter og stærkt samarbejde gjort det muligt at hylde scenekunsten i 2019.

Branchen holder sammen

Et samarbejde mellem CPH STAGE, ISCENE.dk, Dansk Teater, Have Kommunikation og Reumert-juryen har nu muliggjort, at uddelingen af Årets Reumert 2019 bliver en realitet. Prisuddelingen markerer derfor afslutningen på festivalen CPH STAGE på Nørrebro Teater i København søndag d. 2. juni kl. 19.00.

Direktør i Dansk Teater, Louise Stenstrup udtaler:
Det er en stor lettelse, at vi nu kan se frem til en aften i scenekunstens tegn. Måske bliver der mindre glitter, men bestemt ikke mindre indhold og fest, når vi fejrer de bedste præstationer for sæsonen. Det er vigtigt, at vi også i år kan åbne op og vise danskerne kvaliteten af den scenekunst, vi har i Danmark. 
Vi håber også at teatergængerne og branchefolk vil bakke op om scenekunstens prestigefyldte pris med køb af billet til årets prisuddeling. Det er sammen vi får det til at lykkes.

Ditte Hansen er tilbage i værtsrollen

Det blev hermed også offentliggjort i dag, at det bliver skuespiler Ditte Hansen, der trækker i værtstøjet, når prisuddelingen skal fejre det store udbud af scenekunst, som Danmark har at tilbyde.

Ditte Hansen har tidligere været Reumertvært; både i 2010 og 2011. Selvom det bliver lidt anderledes i år, er Ditte klar til værtsrollen og en kæmpe fest.

Jeg føler, at det er vigtigt netop i år, hvor Årets Reumert står uden sponsor, at støtte op om prisen. Jeg glæder mig altid til Reumert; det er en festlig og samtidig højtidelig aften. Det er klart det bliver et lidt anderledes Reumert i år, men vi fejrer de nominerede kunstnere, og det har de fortjent, også i år.Årets Reumert er vores mulighed for at fejre dansk teater, og for at anerkende de præstationer, der skiller sig ud. Så vi holder en kæmpe fest og hylder dansk teater. Vi holder Årets Reumert i live! Jeg er stolt over at være vært for den 21. Reumert-prisuddeling, udtaler Ditte Hansen.

Nomineringerne offentliggøres d. 30. april

Den 30. april om eftermiddagen sætter Reumert- juryen sig sammen for 21. gang for at nominere de bedste præstationer fra den forgangne sæson. Offentliggørelserne kan følges via ISCENE.

Årets Reumert 2019 er sponsoreret af:
CPH Stage, ISCENE, Skuespillerforbundet, Dansk Solistforbund, Danske Dramatikere, Nørrebro Teater, billedkunstner John Kørner, glasmager Peter Kuchinke, The Glass Factory, Teknisk Landsforbund, Danske Scenografer, Billet Billet, SceNet og Have Kommunikation.

Mere information og billetkøb kan findes her.

Previous articleEfter Tiden bringer absurditeten ind på Teater Grob
Next articleProgrammet til Årets Fringe Festival er klar