Sådan tackler Den Skaldede Frisør kræft med optimisme

Den Skaldede Frisør – The musical, baseret på Susanne Biers succesrige film, er løftet fra filmmediet til teaterscenen.

Musicalen fra One and Only Company spiller fra den 5. marts i Falkoner Salen på Frederiksberg

Men forestillingens instruktør Frede Guldbrandsen fortæller til Teaternyheder på dk4, at det bogstaveligt talt har været en hårfin balance, at sætte grundhistorien om den tragisk kræftramte frisør, Ida, ind i et musicalforløb. Den livsoptimistiske forestilling skulle nemlig ikke trækkes ned i et et melodramatisk dyb.

Det kan man se i videoen herover, hvor også skuespilleren Xenia Lach-Nielsen fortæller om hovedrollen som Ida.

Den Skaldede Frisør – The Musical. Foto: Miklos Szabo

“Meget glæde, entusiasme og stærke følelser”

“Man skal tage alvoren med, men ikke tynge den for meget. Det er jo ikke et melodrama. Det er en hårfin balance, for der meget glæde, entusiasme og stærke følelser involveret, siger Frede Guldbrandsen til Teaternyheder.

Historien handler om frisøren Ida, der har mistet alt sit hår efter kemo. Hendes mand Leif er hende utro med en fra arbejdet, og midt i det hele står de og skal til bryllup hos Idas datter i Italien. Da Ida bakker ind i gommens far, Patrick  – på scenen spillet af Niels Olsen – opstår der imidlertid en ny relation, som får en hel ny sød musik til at flyde.

Den Skaldede Frisør – The Musical. Foto: Miklos Szabo

Thomas Helmigs musik formidler stærke følelser

Det greb, som først og fremmest er brugt til at give forestillingen glæde og livsoptimisme er Thomas Helmigs sange. Han passer som hånd i handske til at formidle forestillingens store følelser, mener instruktør Guldbrandsen.

Den skaldede frisør - the Musical
Den skaldede frisør – The musical. Foto: Miklos Szabo.

“Jeg var en stor fan af filmen. Karakterne havde store følelser i sig, og det kunne laves om til sange. I forestillingen falder Helmigs skønne sange meget strategisk, fortæller instruktøren, der netop lader Helmigs hits udtrykke de små glimt og blikke, som man ikke kan formidle på samme måde på en scene, som på et filmlærred.

“Hvis man er vild med filmen og Thomas Helmig skal man se forestillingen. Vi blander alle lagene, så man går høj ud med tro på livet. For selvom man kan være i tvivl løser det sig, siger instruktøren med den optimisme, som han også har lagt ind i forestillingen”.

“Den skaldede frisør -The Musical” spiller på Falkoner Scenen på Frederiksberg fra den 5 marts.

Man kan læse mere om forestillingen og bestille billetter her

Den Skaldede Frisør – The Musical. Foto: Miklos Szabo
Previous articleDen skaldede frisør – The musical har solgt 70.000 billetter
Next articleCharlie og Chokoladefabrikken indtager Aarhus og Gasværket