Saml penge ind til fordel for kræftramte børn med 24 Timers Musical

24 timers musical
Saml ind i den gode sags tjeneste med 24 Timers Musical. Foto: Søren Malmose.

16 professionelle skuespillere, 4 instruktører, 4 manuskriptforfattere, 4 komponister, 4 kapelmestre, 8 musikere og et stort administrations- og produktionsteam – alle samlet ved Fredericia Teater i 24 timer for at skabe en unik teateroplevelse til fordel for Børnecancerfonden. De mødes alle med et blankt stykke papir den 20. oktober, og 24 timer senere opfører de 24 Timers Musical, der består af fire mini-musicals.

”Det er jo nok noget nær den ultimative udfordring for deltagerne. Det stiller kolossalt store krav til de medvirkende, når der skal skabes kunst med dét tidspres. Men de er alle professionelle og flere endda prisvindende kunstnere. De kan deres kram”, fortæller Hans-Christian Leonhard, der er initiativtager til Teater24, som står bag projektet.

Frivillig indsats for børn med cancer

Det er tredje gang, at Teater24 afvikler en musicalevent til fordel for kræftramte børn. Igen i år er der mange kendte navne på deltagerlisten som Jesper Asholt, Joachim Knop og Teit Samsø.

”Det er virkelig skønt, at så mange kendte såvel som ukendte vil være med. Det er vi stolte af. Men alle er jo først og fremmest med for den gode sag – og her er alle involverede og alle indsatser vigtige. Alle donerer deres tid og kreative talent til Børnecancerfonden. Hele overskuddet fra billetsalget går direkte til den,” siger Hans-Christian Leonhard.

24 timer på musicalens hjemmebane

Ifølge Hans-Christian er det intet mindre end et scoop, at Fredericia Teater lægger scene til 24 Timers Musical:

”Det er jo helt vildt at få lov at låne netop dén scene. Det er det førende musicalteater i Danmark, så det kan næsten ikke blive større. Vi får oven i købet lov til at spille i scenografien til Klokkeren fra Notre Dame. Det skal nok give en anderledes oplevelse.”

I samme uge som Knæk Cancer

I år falder 24 Timers Musical sammen med Knæk Cancer-kampagnen, og det er ifølge Hans-Christian ikke en tilfældighed:

”Det giver jo mening, fordi der i den uge allerede er fuld fokus på sagen. Jo flere mennesker vi kan trække i teatersalen, desto flere penge kan vi donere.”

Og penge skal der nok komme ind. Flere sponsorer har allerede meldt sig til at bidrage med alt fra forplejning til ophold. Eksempelvis stiller Scenekunst-Højskolen Snoghøj øvefaciliteter til rådighed og står for forplejning, mens Trinity Hotel & Konferencecenter har tilbudt gratis overnatning til de udøvende deltagere.

24 Timers Musicals 2019 kan opleves på Fredericia Teater den 21. oktober.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Se mere om hele processen med at udvikle og spille musicals inden for 24 timer.

Previous articleAktivistteater om smykkeloven kommer til Danmark
Next articleMungo Park Kolding vil fremover stå på egne ben