I Stilhedens Favn. Foto: Vordingborg Teater.

Cantabile 2, Sanseværk for børn og unge inviterer til en sanselig oplevelse lørdag den 29. augustVordingborg Teater. 

Ofte regner vi ikke stilheden for noget. Men hvis man synker ind i den, kommer verden til live på en ny måde, og hver lille lyd får værdi. Det bliver tydeligere, hvad der er vigtigt. I forestillingen har alle høretelefoner på. Du lukkes ind i et rigt univers af lyde. Det, du hører, spiller sammen med performernes bevægelser på scenen. De hvisker dig direkte ind i øret. På den måde skabes forestillingen af de billeder, du danner indeni.

Om Cantabile 2 Sanseværk – for børn og unge

Sanseværk er den samlende betegnelse for Cantabile 2’s aktiviteter for børn, unge og familier. Sanseværk ønsker at skabe dybe, eftertænksomme og sanselige rum, hvor deltagerne mærker sig selv. Hvor alle oplever at være del af et fællesskab. Hver forestilling leves som et fortættet rum mellem dem, der er til stede.

De vil gerne åbne det, der ikke altid let kan åbnes, på en nænsom måde. Det kan skabe afsæt for levende snakke i klasserummet og hjemme i familierne. Når det kommer til at sanse livet og undre sig over dets mysterier, har børn og voksne lige forudsætninger. Og det har en særlig kvalitet, når der undres sammen på tværs af generationer og af, hvor længe vi hver især har gået på denne jord.

Børn er med til at forme forestillingerne 

Sanseværk producerer altid publikumsinddragende forestillinger, der alle skabes gennem en lang række visninger for lokale skolebørn. Efter hver visning giver børnene feedback på alt fra lyd, lys og scenografi til performernes optræden, og beskriver de følelser og stemninger, som oplevelsen har vækket i dem undervejs. Det kunstneriske team bruger disse runder med feedback til at justere og forbedre forestillingen i skabelsesprocessen.

Holdet bag

Det er Cantabile 2’s faste performere Siri Facchini Haff og Karolina Pietrzykowska, der står bag det kunstneriske udviklingsarbejde. Cantabile 2’s kunstneriske leder, Nullo Facchini, er konsulent på forestillingerne, og derudover tilknyttes forskellige eksterne specialister i instruktion, lyd, lys og teknik.

Forestillingen vises både kl. 11.00 og kl. 13.00 den 29. august. Der er plads til maks. 32 deltagere pr. forestilling, så der reserveres pladser efter først-til-mølle-princippet.

I perioden 17.-27. august bliver forestillingen vist to gange om dagen på hverdage.
Det er lukkede forestillinger for skoleklasser i Vordingborg Kommune.

Det er også muligt at opleve I Stilhedens Favn på Horsens Teater Festival fredag den   18. september kl. 15.30 og 18.00

Forestilling er støttet af Vordingborg Kommune og William Demant Fonden.

Tidligere artikelMorgenens solopgang er medskaber af Primus på Godsbanen
Næste artikelGranhøj Dans vender tilbage til Teatret Svalegangen