Scenekunstfilmen - En Retfærdig Krig
Foto: Scenekunstfilmen - En Retfærdig Krig

Den 22. marts kan du se Teater Grobs SCENEKUNSTFILMEN – EN REFÆRDIG KRIG hjemme fra din sofa. Den har nemlig digital premiere på Facebook Live kl 19.30-21.15 her.

SCENEKUNSTFILMEN – EN RETFÆRDIG KRIG stiller skarpt på Anders Fogh Rasmussens beslutning om at gå i krig i Irak, på tilliden til den beslutning og til demokratiet. Med filmen præsenterer Teater Grob og producent, instruktør og skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum en sammenskrivning af udvalgte scener fra teaterforestillingen Den Retfærdige Kriger i en ny iscenesættelse til kameraet suppleret af dokumentarisk materiale. Filmen blander vinklet satire, rap og spoken word med refleksioner fra tidligere udsendt soldat Sara La Cour.

På premiereaftenen taler journalist Christoffer Emil Bruun med tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft efter filmen. I løbet af samtalen tager Christoffer Emil Bruun imod spørgsmål fra publikum til Mogens Lykketoft.

Restriktioner kalder på nytænkning

Grundet corona har Ina-Miriam Rosenbaum i samarbejde med manuskriptforfatter Nanna P. Tüchsen, filminstruktør Torben Skjødt Jensen og Teater Grob eksperimenteret med forskellige formater.

Ina-Miriam Rosenbaum fortæller:

”Tiden lige nu er en ambivalent størrelse. På den ene side er vi i branchen presset – både på økonomi og på tid. På den anden side tvinges vi – i ordets mest positive forstand – til at turde gøre noget andet, noget anderledes og noget nyt. Vi kunne have valgt at streame den fulde teaterforestilling Den Retfærdige Kriger, men den er skabt til et levende publikum i teatersalen; til de reaktioner og det nærvær, der opstår mellem publikum og skuespillere i teaters rum. Derfor ville jeg noget andet. Forsøge at se den her situation som en mulighed for at eksperimentere og skabe noget andet. Det har vi gjort nu.”

Filmen og teaterforestillingen er uafhængige af hinanden og folder forskellige sider af sagen ud på hver sin måde.

Efter premiereaftenen vil SCENEKUNSTFILMEN – EN RETFÆRDIG KRIG være tilgængelig på www.Grob.dk frem til den 28. marts 2021. 

Tidligere artikelOpera i det fri og Kongelig sommerballet er tilbage i 2021
Næste artikelTeatret FAIR PLAY giver en stemme til anbragte børn