Foto: Nominerede Teaterpokalen

Et år med Corona har ikke just været en dans på roser for landets teatre. Men trods omfattende nedlukninger og restriktioner har teatre landet over leveret et flot udbud af forestillinger og scenekunst af højeste kunstneriske kvalitet.

Det ønsker Foreningen Danske Teaterjournalister at fejre ved uddelingen af Danmarks ældste teaterpris, Teaterpokalen. Foreningen glæder sig over at kunne nominere flere af de tiltag, som er med til at pege fremad i forhold til at udvikle og styrke scenekunsten.

Prisuddelingen blev rykket fra december 2020 til februar i år, i håbet om, at det kunne foregå live. Med den nuværende situation har dette dog ikke været muligt. I stedet vil vinderen få overrakt prisen ved en mindre højtidelighed, der overholder gældende restriktioner.

Nomineringer til Teaterpokalen 2020 

Solodanser Kizzy Matiakis, Blixen og Sylfiden, Det Kongelige Teater

Skuespiller Esben Smed, Hamlet, Det Kongelige Teater

Skuespiller Kirsten Olesen, Et tysk liv, Det Kongelige Teater

Skuespiller Marie Knudsen Fogh, Det gode vs. det onde, Alle mulige ting til salg og Revolution i kommunen, Aalborg Teater

Skuespiller Jakob Madsen Kvols, Et Juleeventyr, Aarhus Teater

Scenograf David Gehrt, Ordet, Aarhus Teater

FAKTA OM TEATERPOKALEN

Teaterpokalen uddeles en gang om året af Foreningen Danske Teaterjournalister. Teaterpokalen er en af Danmarks ældste teaterpriser. Pokalen gives for en enestående scenisk præstation i den forløbne sæson, og kunstnere fra alle led i den scenekunstneriske proces kan nomineres. Prisen er indstiftet i 1933 af Teatermedarbejderforeningen.