Selvmordstanker åbnes op I skovens dybe, stille ro

I skovens dybe, stille ro © Teatret Fair Play

I skovens dybe, stille ro er en ungdomsforestilling, der tager livtag med selvmordstanker og er baseret på en virkelig fortælling. Forestillingen spiller på Teatret Fair Play i marts og på Aprilfestival i Hjørring i april.

I skovens dybe, stille ro bygger på en virkelig dagbog, skrevet af 13-årige Mira, der tog sit eget liv. I en visuel og auditiv forestilling, vil publikum befinde sig mellem tætte træer og lytte til den unges tanker om sig selv og verden. Tanker vi alle kan have, men også refleksioner af destruktiv og potentielt dødelig karakter. Med udgangspunkt i skovens dybde og menneskesindets inderste kamre tager forestillingen livtag med døden – eller rettere med en ung piges tanker om døden – og om at tage sit eget liv.

18% af de 15-årige piger og 7% af de 15-årige drenge har tanker om selvmord eller selvskade. Og alligevel er selvmord stadig et stort tabu i vores samfund. Dette tabu vil forestillingen forsøge at bryde, ved at italesætte de tanker der kan få et menneske til at bevæge sig væk fra livet. Herigennem vil man få folk til at sætte ord på deres tanker og vigtigst af alt lytte til andres tanker og følelser – før det er for sent.

I skovens dybe, stille ro spiller på Teatret Fair Play i Holbæk d. 22.-28. marts og på Aprilfestival i Hjørring d. 1.-7. april.

Mere information om forestillingen kan ses her. Billetter til forestillingerne på Teatret Fair Play kan købes her, mens billetter til Aprilfestival kan findes her.

Teatret Fair Play har ligeledes udviklet et undervisningsmateriale til folkeskolen baseret på forestillingen. Dette kan findes her.

Previous articleHer kommer Pippi Langstrømpe – til Jylland
Next articleBodil Jørgensen gæster KulturHave på dk4