Billetsamfonden skænker 150.000 kroner til Scenekunstens pris

Juryen for scenekunstens priser
Juryen for scenekunstens priser glæder sig over donationen. På billedet: Astrid Guldhammer:, Dorthe Hansen Carlsen, Erik Farmann Mette Rønne og Jakob D. A. Nicolaisen. Foto: Frederik Alsing Carlsen.

Billetsamfonden, der i mere end 20 år har støttet kulturelle formål i landet, ophører. Som en sidste gestus har man dog valgt at udbetale en endelig donation. Det drejer sig om en portion på 150.000 kroner, der går til Scenekunstens pris – den jury, der årligt nominerer og uddeler priser til scenekunsten i Aarhus.

Bag den årlige uddeling af de aarhusianske scenekunstpriser står Performing Arts Platform.

De fem medlemmer i juryen, der arbejder frivilligt, nominerer hvert år forestillinger til prisen Årets Forestilling. Desuden uddeler de æresprisen Årets Applaus og nogle år også anerkendelsen Årets Pinspot.

“Vi er meget taknemmelige for Billetsamfondens donation. 150.000 kr. er rigtig mange penge for os, for vi arbejder med et ganske lille budget”, siger Mette Rønne, skuespiller, teaterleder, kulturentreprenør og jurymedlem.

“Juryen har endnu ikke nået at drøfte, hvad pengene konkret skal bruges til, men det er klart, at de skal kanaliseres videre til gavn for de aarhusianske scener og enkeltpersoner, der betyder noget for scenekunsten her i byen. Den årlige prisuddeling og nytårskur har allerede skabt god synlighed om scenekunsten. Med fondspengene kan det blive endnu bedre”, siger hun.

Fondens formål lever videre

Juryens øvrige medlemmer er Astrid Guldhammer – børnekulturkonsulent ved Børnekulturhuset i Aarhus, Dorthe Hansen Carlsen – skuespiller, instruktør og performancetræner, Erik Farmann – journalist og kulturkonsulent, samt Jakob D. A. Nicolaisen – journalist og kommunikationsrådgiver ved J-DAN Kommunikation.

Forud for nominering og prisuddeling ser de fem medlemmer 40-50 Aarhusfunderede forestillinger indenfor drama, performance, opera og musical.

I år gik prisen for Årets Forestilling til Hvid Støj Sceneproduktion for småbørnsforestillingen [pAp-kAs].

Faldende rente dræner kassen

Aarhus Festuge fik æresprisen Årets Applaus for et modigt sats med performancekollektivet Signas ‘Det Åbne Hjerte’ på det nedlagte Aarhus Amtssygehus.

Billetsamfonden, der uddeler midlerne, blev stiftet ved ændringen af ARTE og Den Storkøbenhavnske Landsdelsscene med en formue på en million kr. og har i alt uddelt omkring fire millioner kr. til eksperimenterende teaterformål og enkeltpersoner, der gør sig gældende i feltet.

Den faldende rente betyder dog, at fondsmidlerne svinder ind. Med denne uddeling til Aarhus er kassen nu endegyldig tom, hvorfor fonden afvikles.

– Det er glædeligt at kunne give vores sidste portion penge til en organisation, hvis formål falder så smukt sammen med fondens, og dejligt, at Billetsamfondens idé bliver videreført, selvom vi lukker og slukker, siger Søren Hansen, medlem af Billetsamfondens bestyrelse om bevillingen til Scenekunstens jury.

Previous articleBørneforestillingen SPOiiiiiiiiiNG har spot på skrald og trylleri
Next articleMusikteatret Holstebro giver gratis billetter til TANGO