SIGNA indtager Aarhus: Deltag i 12 timer lang performance på sygehus

Signa DET ÅBNE HJERTE
Instruktør og performer Arthur Köstler i DET ÅBNE HJERTE af teatergruppen SIGNA. Foto: Erich Goldmann.

Fra den 30. august til 29. september indtager den internationale anerkendte teatergruppe SIGNA Aarhus for første gang. I et samarbejde med Aarhus Festuge præsenterer de deres helt nye 12 timer lange interaktive performance Det Åbne Hjerte med 50 danske og internationale performere. Det Åbne Hjerte er efterfølgeren til SIGNAs seneste værk Das Halbe Leid, som spillede på Deutsches Schauspielhaus i Hamborg i sæson 2017/2018.

SIGNA er berygtede for deres store totalinstallationer, og denne performance, Det Åbne Hjerte, er ingen undtagelse. Performanceinstallationen foregår i de forladte lokaler i det tidligere Aarhus Amtssygehus, som omdannes til kursusområde med plads til at sluse 60 publikummer indenfor. Publikum bydes indenfor til en massiv teateroplevelse, der rusker og river i opfattelsen af samfundet omkring os og vores egen lille rolle i det. Man inviteres til at interagere direkte med de medvirkende og indtage rollen som kursist. 

I løbet af en nat spiser, sover og interagerer kursisterne med de lidende, en gruppe hjemløse, som den fiktive forening Det Åbne Hjerte har indkvarteret i lokalerne. Hver kursist får tildelt sin egen seng, et skab og en mentor fra de hjemløses rækker, som i løbet af kurset guider og hjælper med at komme tæt på de lidende og opnå den fulde empatiudvikling. Gennem det 12 timer lange kursus præsenteres kursisten for nyudviklede metoder inden for identitetsdeling og selvudviklende workshops, som hjælper kursisten til at vende tilbage til samfundet som et nyt og forbedret individ.

Det Åbne Hjerte spiller i tidrummet kl. 19.00-07.00 alle datoer i spilleperioden.

Man skal være fyldt 16 år for at deltage i performancen.

Find mere info om SIGNA og Det Åbne Hjerte her.

Billetter bestilles via Aarhus Festuge her.

Previous articleVær med til at fejre Copenhagen Pride på U – teater for dig
Next articleSyng med på de største musicalhits i selskab med Stig Rossen