SKATTEØEN’s Jacob Spang Olsen: Musikken samler familien

Jacob Spang Olsen i Skatteøen
Jacob Spang Olsen som Jim Hawkins i Skatteøen. Foto: Gudmund Thai.

Forestillingen Skatteøen er sendt på turné rundt i landet, og Jacob Spang Olsen står i stævnen som skibsdrengen Jim Hawkins.

Den 19. februar rammer forestillingen Aalborg Kongress & Kulturcenter.

Selvom turnéen har været en hård søgang for det 16-årige talent, der har måtte døje med influenza, er Spang Olsen ikke i tvivl: Oplevelsen er hele rejsen værd.

“Skatteøen holder stadig på grund af Sebastians gode sange”, fortæller han i dette interview med Teaternyheder.dk, der sætter fokus på, hvordan det er at være turné med en stor forestilling.

”Indtil videre har det været en stor oplevelse. Jeg har taget et år fri fra skole, efter at være gået ud af niende klasse, og gør det bedste jeg kan”, siger Jacob Spang Olsen.

Skatteøen
Skatteøen er på turné.
Foto: Gudmund Thai.

Det kræver styrke og offervilje, at stå på broen i familieforestillingen Skatteøen. Men musicalens Jim Hawkins – Jacob Spang Olsen – har sat alle sejl til for at imødekomme kravene.

Jeg skulle have gået i 1. G, men har vægtet at dyrke min interesse for skuespillet. Det er første gang, jeg laver noget professionelt sammen med så store navne på scenen. Det har været utroligt sjovt og lærerigt”, siger Spang Olsen.

Han deler scenen med skuespillere som Kasper Leisner i rollen som sørøveren John Silver og Szhirley, der spiller Mrs. Hawkins.

Ramt af influenza og madforgiftning 

”Jeg har det som om, vi næsten lige er begyndt. Da vi spillede i Randers blev jeg desværre syg med influenza efter de første par forestillinger og måtte melde afbud til hele tre forestillinger. Og så var jeg så uheldig, at jeg fik madforgiftning, da vi var i Sønderjylland. Der spillede jeg dog alligevel. Sygdom er klart det mest udfordrende, når man skal på scenen”, siger Spang Olsen.

Skatteøen
Jacob Spang Olsen i Skatteøen. Foto: Gudmund Thai.

Undervejs har han været dubleret af Alfred Kann, som han til at begynde med delte rollen som Jim Hawkins med, da forestillingen spillede på Folketeatret i København. Nu er han atter frisk som en søpapegøje.

”Hvad har du lært af, at være på turné”?

”Da vi spillede på Folketeatret i København tog man ind, spillede og tog hjem igen. Så det er meget hårdere konstant at være på farten. Man bliver mere og mere træt, og det bliver mere og mere krævende. Men det er spændende at spille på alle de forskellige scener. Det vigtigste er, at man tager det roligt efter forestillingerne, husker at spise sundt, drikke masser af vand, og at man får sin søvn.

Jacob Spang Olsen blev inviteret af instruktør Birgitte Næss-Schmidt til at komme til casting. Og efter to auditions var vejen banet.

”Jeg spillede på Eventyrteatret, da jeg var yngre, og efter nogle år tænkte jeg, at skuespillet var noget, jeg gerne ville forfølge”.

“Så den lidt ”høje søgang” på denne turné har ikke slået dig ud?”

”Nej, det har kun gjort mig endnu mere sulten”.

Sebastians musik samler generationer

”Skatteøen har været opført i årevis. Hvorfor vil du sige, at den holder”?

”Helt klart på grund af Sebastians musik. Den spiller en kæmpe rolle, fordi den efterhånden er kendt af mange generationer. Blandingen af sang, dans, drama og action gør det til en rigtig familieforestilling, siger Spang Olsen, der faktisk fortsætter en familietradition med sin medvirken.

Hans mor Anna Britt Matthiassen havde en rolle i Skatteøen på Folketeateret for mange år siden.

Skatteøen
Skatteøen kan opleves i hele landet. Foto: Gudmund Thai.

Med klassiske sange som ”Sørøversangen”, ”Ostesangen” og ikke mindst ”Fuld af nattens stjerner” er Skatteøen historien om hvordan den unge skibsdreng Jim Hawkins finder et skattekort, og stævner ud på det gode skib Hispaniola for at finde den. 

Turen viser sig dog at være mere udfordrende end først antaget. Den medrejsende skibskok John Silver og hans mænd er nemlig ikke dem, de udgiver sig for at være.

Skatteøen opføres i Aalborg Kongress & Kulturcenter den 19. og 20. februar.

Læs mere om turnéplanen og bestil billetter her

 

Previous articlePrisbelønnet dramatiker klar med ny forestilling
Next articleNy økonomidirektør på Fredericia Teater