Foto: Mikal Schlosser

Fredag den 6. november fra kl. 10-11 kan romantiske sjæle i alle aldre gratis følge med, når Opera Hedeland streamer Mozarts opera Figaros Bryllup i en smittefri særudgave tilpasset skoleelever på 4.-9. klassetrin.

Forestillingen instrueres af den unge instruktør Freja Friberg Lyme, som i flere år har været en del af holdet bag Opera Hedeland. Hun har haft både saks og fantasi fremme for at tilpasse operaen til det unge publikum.

”Vi kommer til at filme det hele og derefter streame det ud til publikum. Det giver os mulighed for flere kameravinkler og en scenografi, man aldrig ville kunne få på en livescene, hvis man f.eks. tog rundt og opførte det på skolerne”, siger Freja Friberg Lyme.

Det er direktør og operachef Claus Lynges beslutning at supplere Opera Hedelands forestillinger med det streamede format til skoleelever.

”Vi mister en del af live-følelsen, men vinder en masse andet. Både i forhold til det kunstneriske, hvor sangere og musikere bliver præsenteret på nye måder, men også i forhold til publikum, som vi kan udvide kraftigt”, siger Claus Lynge.

Undervisningsmateriale specielt til forestillingen

Opera Hedeland har fået udviklet undervisningsmateriale specielt til forestillingen. Materialet matcher skolernes læringsmål og er, ligesom operaen, frit tilgængeligt via Opera Hedelands hjemmeside.

Operaen streames via Youtube, Vimeo og Facebook den 6. november kl. 10-11. Læs mere og find streaminglinket her.

Tidligere artikelLea Thiim Harder: The Bodyguard er den perfekte balance mellem drama, show og uhygge
Næste artikel“Kasper, Jesper og Jonatan…”