Skuespilhuset genåbner med stor Shakespeare-klassiker

Hamlet, Prins af Danmark i Skuespilhuset. Foto: Emilia Therese.

Den 12. september genåbner Skuespilhuset igen efter Corona-nedlukningen i marts. De starter sæson 20/21 med at slå dørerne op til Shakespeares store klassiker Hamlet, Prins af Danmark på Skuespilhusets Store Scene.

Esben Smed kan opleves i rollen som Hamlet, i den berømte fortælling om hævn og mord. Skuespilchef Morten Kirkskov har iscenesat denne udgave af Shakespeares breaking-bad historie, der sætter fokus på individets ret og de personlige omkostninger, det har at gå imod magten.

Handlingen

Hamlet er vendt hjem til Kronborg for at begrave sin far, Kongen. Han er i dyb sorg og må finde sig i, at hans onkel Claudius ikke blot overtager tronen, men også gifter sig med hans mor, Dronning Gertrud. Farens genfærd viser sig for Hamlet og kræver hævn over sin morder, Claudius. Intet er Hamlet mere imod end at hævne og slå ihjel, men på trods af sin nagende tvivl forvandles han til et afsindigt menneske, der dræber. I sin umulige kamp svigter han ikke bare sine egne idealer, men også sin store kærlighed, Ofelia.

På scenen kan publikum glæde sig til et stjernespækket cast med Esben Smed, Jacob Lohmann, Iben Hjejle, Laus Høybye, Sara Viktoria Bjerregaard m.fl.

Philipp Fürhofer har stået for forestillingens scenografi, mens Karin Betz har kreeret kostumerne.

Hamlet, Prins af Danmark kan opleves i Skuespilhuset fra den 12. september og helt frem til den 9. februar.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleÅrets Reumert 2020 livestreames direkte fra Folketeatret
Next articleFinalist fra TeaterBattle 2019 klar med forestilling: Venter på Stegte duer