Skuespiller, dramatiker og forfatter Claus Mandøe fylder 60 år

Claus Mandøe
Lørdag den 26. oktober fylder Claus Mandøe 60 år. Foto: PR Foto

Lørdag den 26. oktober fylder skuespiller, dramatiker og forfatter Claus Mandøe 60 år.

Claus Mandøe er uddannet fra teaterskolen Dell’ Arte i Californien i 1981, og sammen med skuespiller, teaterinstruktør og børnebogsforfatter Josefine Ottesen stiftede han Verdens Lilleste Cirkus Varieté Teater ved sin hjemkomst til Danmark. Teatret spillede i små 10 år og var meget populær hos publikum i 80’erne. I 1990 skabte han teatret De Røde Heste, som har været aktivt lige siden, og som i dag spiller over det meste af verden.

Claus Mandøe spiller og skriver forestillingerne i De Røde Heste, som gennem årene har høstet mange roser. I de fleste af teatergruppens forestillinger er der grundlæggende eksistentielle spørgsmål på spil, uanset om publikum er børn eller voksne.

Ud over at drive De Røde Heste har Claus Mandøe spillet teater i mange andre sammenhænge. Her har han især optrådt med de to aarhusianske grupper Teatret Refleksion og Gruppe 38. I november og december i år kan man opleve ham i juleforestillingen Den Hellige Nat i Gruppe 38’s nye teaterhus på Aarhus Ø.

Claus Mandøe er på dagen i færd med at afslutte en længere turné i Shanghai, Yanghouz og Nanjing i Kina med forestillingen I begyndelsen var Begyndelsen.

Previous articleFå et indblik i fremtidens danske dramatik med TO HVIDE MÆND
Next articleKlokkerne bimler en uge mere på Fredericia Teater