Skuespiller og teaterleder Jytte Abildstrøm gæster KulturHave på dk4

I programrækken KulturHave på dk4 inviterer programmets vært Christian Have hver tirsdag en førende skuespiller, kulturleder eller –aktør i studiet for at få deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdi for den enkelte og for samfundet.

Tirsdag den 10. december var skuespiller, teaterleder, komiker og miljøforkæmper Jytte Abildtrøm i studiet i KulturHave på dk4. Hele udsendelsen kan ses øverst i artiklen.

I over 60 år har Jytte Abildstrøm huseret på de danske teatre og revyscener, i film og på tv-lærreder og fået smilet og eftertænksomheden frem i de danske hjem. Kendetegnet med power i sit røde hår og en energibombe af engagement og humor. Utrætteligt har Jytte Abildstrøm insisteret på, at det komiske og satiriske blev et afgørende element i hendes karriere. Hendes smil og latter er legendarisk, ligesom hendes CV er lige så langt som en novelle.

Af film kan nævnes nogle få – fra Poeten og Lillemor, Min søsters børn, Sommer i Tyrol, Den forsvundne fuldmægtig, Flyvende Farmor til Der var engang en dreng og så den ikoniske TV-serie Sonja fra Saxogade, hvor hun spillede moderen Norma. Abildstrøm har altid haft fokus på børn og begyndte sin karriere med at lave meget børne- og dukketeater.

Lang tid før nogen havde hørt om økologi og grøn omstilling var Jytte Abildstrøm på barrikaderne, og som teaterleder for Riddersalen på Frederiksberg i København byggede hun Det Økologiske Inspirationshus op ved siden af teatret. Som miljøforkæmper har hun været en af sin generations vigtigste stemmer og banet vejen for den forståelse og position den grønne omstilling nyder i disse år.

Der udkommer et nyt afsnit af KulturHave hver tirsdag. Blandt tidligere gæster kan nævnes teaterinstruktør og kunstnerisk leder Christian Lollike, teaterchef Peter Westphael, teaterleder Susanne Vognstrup, teaterchef Kasper Holten, skuespilchef Morten Kirkskov og skuespillerinde Charlotte Munck.

Previous articleDet personlige rum udfoldes i ZONA
Next articleOplev en skæv fortolkning af Shakespeare i HAMLETMACHINE