Foto: Muskelsvindfonden

Skuespillerne, som skal spille børnebogsikonerne som Orla Frøsnapper, Cirkeline, Vitello, næsehornet Otto og Mustafa, er nu fundet. Arrangøren bag Cirkus Summarum, Muskelsvindfonden, kan sammen med Aarhus Teater og Saxo nu løfte sløret for castet til den allerførste udgave af Cirkus Jul – en helt ny og magisk familieoplevelse i cirkusteltet. Forestillingen får premiere den 18. november i København (Ballerup), og fortsætter derefter i Aarhus (Tangkrogen), hvor den kan opleves fra den 9. december.

Mustafa 

I rollen som kioskejeren Mustafa ses stortalentet ArianKashef. Arian fik sit store gennembrud i den populære danske DR-serie Når støvet har lagt sig, hvorefter han har medvirket i bl.a. filmen Shorta og i den Reumert-vindende forestilling Lyden af de skuldre vi står på på Aarhus Teater. I rollen som den stolte og underholdende Mustafa vil han sørge for, at publikum får en røverhistorie eller to smækket over disken.

Cirkusdirektøren Far Sol

Rollen som cirkusdirektøren Far Sol bliver fyldt ud af Carsten Svendsen, som får til opgave at holde styr på de livlige figurer. Svendsen er en af denne tids mest populære musical- og teaterskuespillere og har medvirket i en lang række store forestillinger herunder The Book of Mormon og Cabaret. I 2022 indtager han rollen som Willy Wonka i Charlie og Chokoladefabrikken på Østre Gasværk, og kan desuden gøre god brug af sine erfaringer fra manegen, når han til næste år også medvirker i Cirkusrevyen for første gang.

Cirkeline

Sunniva Byvard er en vaskeægte cirkusartist og skal derfor lave akrobatik, som den legende og eventyrlystne Cirkeline. En fantasifuld figur, som uden tvivl vil sætte smil på alles læber, når hun træder ind i manegen. Sunniva har siden 2012 medvirket i intet mindre end 19 forestillinger med akrobatik i luften, dans på gulvet og imponeret publikum gang på gang med stunts og balancekrævende håndstand.

Vitello

Michael Slebsager udfylder rollen som den spøjse, men elskværdige og frække Vitello. I Cirkus Jul får vi at se, hvilke selvforskyldte problemer Vitello får rodet sig ud i denne gang, og hvilke skøre løsninger han finder på. Michael Slebsager er især kendt fra Broen 3 og Fjernsyn for voksne.

Orla Frøsnapper

Til at komplementere Vitello som den anden spilopmager har vi Carl-Christian Riestra som Orla Frøsnapper. En karakter, som på komisk vis altid bliver narret – på trods af, at han ser sig selv som byens største bølle. Carl-Christian har bl.a. spillet med i filmen Så længe jeg lever og Teaterkoncert CV Jørgensen på Aarhus Teater og Aveny-T.

Fru Sol

Foruden de dygtige skuespillere i manegen vil cirkusteltet fyldes med dans og sang. Det akkompagneres af et fremragende juleorkester, som føres an af den Reumerthædrede kapelmester Jeanett Albeck, som også spiller Fru Sol, og otte danseglade børn. Jeanett har tidligere både komponeret musik til og medvirket i Cirkus Summarum og senest har hun medvirket i DR2’s nytårskoncert og været vært ved Danish Music Awards Jazz 2020.

Et hold af danseartister vil spille rollen som Otto i form af en stor næsehornsdukke. Forestillingens hovedrolle vil blive offentliggjort senere på efteråret.

Cirkus Jul kan opleves i henholdsvis København (Ballerup) og Aarhus (Tangkrogen). Se den samlede spilleplan herunder.

Læs mere og køb billetter på her

Tidligere artikelVild kollegiefest på Det Kongelige Teater
Næste artikelDet kan du opleve i Dansehallerne dette efterår