Søren Friis er ny bestyrelsesformand for Teater Momentum

Søren Friis Møller
Søren Friis Møller - ny bestyrelsesformand for Teater Momentum. Foto: Sofie Bech

Teater Momentum i Odense har fået ny bestyrelsesformand. Søren Friis Møller tager over fra Lasse Bo Handberg, der har været med fra den spæde start fra 2005.

Søren Friis er 53 år og har mange års erfaring fra det kulturelle felt både som leder, forsker og underviser. I 2012 forsvarede han således en PhD-afhandling om ledelse på kulturområdet, og til hverdag er han konsulent og ekstern lektor på CBS. Han sidder i også i bestyrelsen for Det Danske Filminstitut og Tempi, og i museumsrådet for SMK.

Teaterchefen: “En guru i kulturledelse”

Momentum’s teaterchef Marianne Klit er slet ikke i tvivl om man har den rette mand til opgaven.

”Hvordan erstatter man en formand som Lasse, der har siddet i bestyrelsen siden Momentums begyndelse? I vores arbejde med at finde en ny bestyrelsesformand, har bestyrelsen og jeg haft et ønske om at finde en person, der kan løfte opgaven til næste niveau og tage Momentum med videre ud omkring og endnu længere ind i folks bevidsthed på såvel den lokale som den nationale scene. Og hvilket bedre sted at kigge end der, hvor man finder noget så sjældent som en vaskeægte guru i kulturledelse?

Momentum er blandt andet blevet kendt for deres unikke Momentum-model, hvor man hver sæson fyrer den kunstneriske ledelse og ansætter en ny.

“Momentum-modellen har vist sin styrke”

I denne sæson er Niels Erling kunstnerisk leder og instruktør på Vol. 13 med temarammen ”Undergangen”, imens det for nyligt blev annonceret at Christian Lollike og Sort/Hvid overtager den kunstneriske ledelse af Momentum i næste sæson (Vol. 14).

Her har man blandt andet som målsætning at producere endnu mere scenekunst til endnu flere publikum i hele landet. I sidste sæson havde Momentum mere end 30.000 besøgende.

“Momentum-modellen har vist sin styrke, måske kan vi udvikle den endnu videre? I den stadig mere intense kamp om publikums opmærksomhed, står Momentum også stærkt både i forhold til det kunstneriske indhold, men såmænd også når det handler om pris”, siger Søren Friis Møller og tilføjer:

“Det skal vi blive ved med at udnytte og udvikle, for Momentums skyld, for publikums skyld og for scenekunstens skyld, for den er født samtidigt med demokratiet, og den er en grundpille i udviklingen af alle demokratier – det er også værd at huske på i en tid som den, vi lever i”, siger Søren Friis Møller.

Læs mere om Teater Momentum her.

Previous articleOplev misbrugsproblematik og familiedrama på Folketeatret
Next articleFølg Katten indeni, når den slippes løs på Sorte Hest