Soloforestillingen inden for scenekunst hyldes med ENESTÅENDE Festival

Vu
Vu er en af forestillingerne, som publikum kan opleve under ENESTÅENDE Festival. Foto: Alexis Doré

Nu kan publikum for fjerde gang være med til at hylde soloforestillingen inden for scenekunst, når Teatret Gruppe 38, Team Teatret og Teater Nordkraft åbner dørene for ENESTÅENDE Festival fra den 25. oktober til den 2. november.

Her hyldes alt fra den traditionelle monolog til de mere skæve fortolkninger af genren. Festivalens program er sammensat af fire udenlandske og et bredt udvalg af danske forestillinger med bl.a. Victor Marcussen, Marianne Mortensen, Lasse Popp og Ina Miriam-Rosenbaum som solister på scenen.

ENESTÅENDE Festival på Teatret Gruppe 38

Festivalen åbnes på Teatret Gruppe 38 med forestillingen JOB – et enkelt menneske med Ina Miriam-Rosenbaum, med hvilken hun i 2018 modtog en Reumert for Bedste Kvindelige Hovedrolle. Om sologenren fortæller hun:

”Man har en historie, som man synes, det er vigtigt at dele med andre, og så skal den fortælles, så publikum lytter. Det gør man nogle gange bedst alene på scenen, men så bliver publikum en meget vigtig medspiller. Man indgår i en form for kontrakt med publikum. I JOB er der f.eks. ingen scenografi, så publikum får mulighed for selv at danne billeder. På den måde bliver det lidt ligesom flokken omkring bålet.”

JOB – et enkelt menneske er allerede udsolgt, men der er stadig ledige billetter til flere af festivalens øvrige forestillinger på Teatret Gruppe 38. Publikum kan bl.a. opleve Marianne Mortensen markere sit 35-års skuespillerjubilæum med forestillingen Fejring af et godt menneske. I forestillingen Anna Paulines rejse fremfører Sofie Walbrom historien om sin tiptipoldemors rejse fra et liv som vestindisk slave til en tilværelse som dansk borger. Publikum kan også opleve franske Etienne Manceau udstille menneskets umulige behov for at have fuld kontrol i en ukontrollerbar verden i den internationalt anerkendte, latterfremkaldende forestilling . De hurtigste kan desuden nå at skaffe billetter til Hip hip hip med belgiske Audrey Dero, der serverer poetiske snapshots for to. Forestillingen foregår i en gammel fotokabine placeret i Aarhus Domkirkes badehus lige ved siden af Teatret Gruppe 38.

JOB – et enkelt menneske er en af de forestillinger, som kan opleves under ENESTÅENDE Festival. Foto: PR Foto.

Magisk nærvær for børn på Teater Nordkraft og Team Teatret

ENESTÅENDE Festivals program på Teater Nordkraft og Team Teatret byder på hele fire forestillinger for børn og en enkelt for voksne. For børnene kommer forestillingen ligeledes forbi, ligesom publikum også har mulighed for at opleve forestillingen Hip hip hip, der ikke kræver billet. Herudover kan børnene opleve den lille, ordløse historie Nymio, som udelukkende fortælles med hænder og dukker af Jose Antonio Pochades. Forestillingen modtog i 2017 publikumsprisen i Oerias i Portugal. For de helt små opføres Baby Macbeth af den prisbelønnede skuespiller Agnés Limbos i en fri fortolkning af Shakespeares klassiker. Her kan publikum opleve highlights fra Romeo & Julie, Macbeth, En skærsommernatsdrøm og Kong Lear.

For de voksne lægger JOB – et enkelt menneske også vejen forbi. Forestillingen er baseret på den østrig-ungarske forfatter Joseph Roths roman af samme navn fra 1930, og der er stadig ledige billetter at få.

Alle fem forestillinger kan både opleves på Teater Nordkraft og Team Teatret.

ENESTÅENDE Festival kan opleves på Teatret Gruppe 38, Team Teatret og Teater Nordkraft fra den 25. oktober til den 2. november.

Læs mere om festivalen og bestil billetter her.

Se mere om festivalen herunder:

Previous articleKravl ind i hovedet på instruktøren i ROOM 4.1 LIVE
Next articleMusicalen The Bodyguard får danmarkspremiere til september 2020