Sommerteater med MISANTROPIA

Foto: Karoline Lieberkind

Teatret Slotgården har skabt forestillingen MISANTROPIA, som er en gendigtning af Molières Misantropen.

Stykket har fået et moderne twist, hvor hovedpersonen bevæger sig i et ekslusivt kunstmiljø, som han kaster sig over med kritik og anklage for dens overfladiske selvfedme og nepotistiske indspisthed.

Hovedpersonen, André, er en slags syg helt, der tør sige den sandhed ingen vil høre, og han argumenterer for den, som gjaldt det hans liv.
Med sit pessimistiske sind spænder han ben for sig selv, i forsøget på at få alle andre til at ”vågne op”. André vil ikke gå på kompromis med sine værdier og idealer! Problemer er bare, at han er forelsket. Ikke bare i hvem som helst – André er forelsket i Celeste; den sande mester i de overfladiske sociale spil, som han så indædt hader.

Som lige dele nar og revolutionær spillede forfatteren til den oprindelige tekst en rolle, som fortjener at blive gentaget uendeligt i alle de miljøer og netværk, der lukker sig om sig selv.

Teatret Slotsgården

Teatret Slotsgården er et teater i udvikling, og de oplever hvert år voksende nysgerrighed og opdagelse af deres anmelderroste og skæve profil. Her går man ikke på kompromis for medrivende, skarpt og overraskende scenekunst. Alt under åben himmel.

Årets forestilling er skabt og spillet af nyere og unge, uddannede talenter, som tryktester folkesjælens top- og bundlinje for god moral i et absurd og komisk sprog, der taler ligeså meget til hjerte og mave som til hjernen. 

Teatret Slotsgården har sat sig for at lave det fedeste sommerteater. De spiller professionelle forestillinger; frie gendigtninger, nyfortolkninger og tilføjer et moderne (og skævt) twist, der tager temperaturen på tidsånden og sætter universelle temaer som kærlighed, etik og moral under debat. 

Her kan du opleve MISANTROPIA:
Forestillingen spiller følgende steder og datoer

Aalborg fra d. 28. juli – 1. august 2022 kl. 19.30 på KUNSTEN, Museum of Modern Art’s Amfiscene
Odense fra d. 3. august – 20. august 2022 kl. 19.30 i Slotsgården på Odense Slot

Find billetter på www.teatretslotsgaarden.dk/billetter

Previous articleSENSOMMER CIRKUS DAGE på Byens Ø
Next articleUrpremiere på reality-inspireret opera “Lisbon Floor”