Sort/Hvid og Aarhus Teater forlænger succesfuldt samarbejde

Kunstnerisk leder af Sort/Hvid Christian Lollike. Foto: Emilia Therese.

Teaterdirektørerne Trine Holm Thomsen og Christian Lollike har givet håndslag på at forlænge teatersamarbejdet mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid i København.

Teateralliancen mellem landsdelsscenen i Aarhus og københavnske Sort/Hvid så dagens lys tilbage i 2016, hvor et tre-årigt kunstnerisk samarbejde opstod. Samarbejdet forlænges nu i yderligere tre år og varer derved til og med sæson 2021/2022. Tidligere har de to teatre modtaget flere Reumert-statuetter sammen. I denne teatersæson præsenterer de to teatre i samarbejde fem forskellige forestillinger. De fem forestillinger, som publikum kan opleve i denne sæson, er:

 • Black Madonna, gæstespil fra Sort/Hvid på Aarhus Teater, premiere på Stiklingen den 22. oktober.
 • denungewertherslidelser, samproduktion med urpremiere på Studio, Aarhus Teater den 13. december og spiller på Sort/Hvid fra den 31. januar.
 • Mermaid Show, fælles gæstespil med danmarkspremiere på Sort/Hvid den 24. januar og spiller på Stiklingen, Aarhus Teater fra den 28. januar.
 • Made in China, samproduktion der har urpremiere på Sort/Hvid den 27. marts og spiller på Studio, Aarhus Teater fra den 30. april.
 • Kagefabrikken, der er baseret på Christian Lollikes manuskript og har repremiere på Scala; Aarhus Teater den 7. maj.

Sort/Hvids teaterdirektør Christian Lollike har hele sin karriere haft et tæt forhold til Aarhus Teater. Hans karriere startede på Dramatikeruddannelsen i Aarhus, og hurtigt derefter blev han ansat som husdramatiker på Aarhus Teater.

Christian Lollike udtaler om samarbejdet med Aarhus Teater: ”Aarhus Teater er på en gang modig og visionær – og derfor glæder vi os på Sort/Hvid til fortsat sammen at angribe virkeligheden. Med Aarhus Teater som samarbejdspartner har Sort/Hvid samtidig mulighed for at skabe større forestillinger og nå ud til langt flere mennesker. Også derfor er dette samarbejde så afgørende.”

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen siger om samarbejdet: ”Jeg er meget glad for, at vi kan fortsætte det gode samarbejde med Christian Lollike og Sort/Hvid. Christian Lollike er en af landets førende scenekunstnere og er internationalt anerkendt, og jeg er stolt over, hvad vi sammen har udrettet i den første aftaleperiode med bl.a. Reumert-vinderne Erasmus Montanus og Living Dead. Sort/Hvids stærke profil supplerer vores ønske om kunstnerisk udvikling på fornemmeste vis, og jeg er sikker på, at vores publikum i Aarhus og København kan se frem til flere stærke og udfordrende teateroplevelser.”

Teaterdirektør på Aarhus Teater Trine Holm Thomsen. Foto: Isak Hoffmeyer.

Oversigt over samproduktioner mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid 2016-2019

Lollike har bl.a. skrevet to af de forestillinger og samproduktioner mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid, som er blevet Reumert-premieret. Forestillingerne Erasmus Montanus, Living Dead og I Føling modtog en Reumert som hhv. Årets Forestilling 2017 og Årets Særpris 2017 samt Årets Danseforestilling 2015.

Nedenfor kan ses en oversigt over de tidligere samproduktioner mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid:

 • Revolution (2018-19)
 • Hospitalet (2017-18)
 • Erasmus Montanus (2016-17 og 2018-19)
 • Living Dead (2016-17)
 • Familien der kunne tale om alt (2015-16)

  Gæstespil fra Sort/Hvid på Aarhus Teater
 • Uropa – i samarbejde med Corpus (2015-16)
 • The Vampire Revolution (2017-18)
 • Opvisning i lavt selvværd (2016-17)
 • I føling (2014-15)

Læs mere om de to teatres samproduktioner her og her.

Previous articleKapitalismen danser sig selv ihjel i LEHMAN BROTHERS på Teater Republique
Next articleFind meningen med menneskets eksistens efter overgreb i LEAS RUM