South Park-inspireret dukketeater er en succes i Sverige

Doktor Faustus, dukketeater, Göteborg Folketeatern
FOTO: Malin Morgan og Andrea Edwards i 'Doktor Faustus' ©Nadim Elazzeh

Det svenske teater Folketeatern Göteborg har haft premiere på dukketeatret Doktor Faustus i lidt over to uger, og næsten alle dets forestillinger er tæt på at være udsolgt. Derfor har teatret valgt at indsætte ekstra spilledage.

Med inspiration fra den animerede tv-serie ‘South Park’ har instruktør og dukkemagere Erik Holmström skabt sin egen version af Christopher Marlows klassiske teaterstykke af samme navn.

Ved brug af 35 flade dukker med bevægelige arme, øjne og munde sætter Holmström sammen med skuespillerne Andrea Edwards, Pelle Grytt og Malin Morgan fokus på den populære selvoptimering, der er at finde i vores kultur. Om denne kultur siger Holmström følgende:

“Vores kultur stræber efter at fjerne alle hindringer, gøre os selvstændige og skabe et sikkert, behageligt og vellykket liv. Vi lærer, at alle kan lykkes, eller i det mindste at alle har en unik personlighed, der kan blomstre, hvis vi lytter til vores indre stemme.”

Med dette tematiske udgangspunkt rejser de 35 dukker rundt i verden i 35 forskellige scener. Her udforsker de, hvor meget tid vi bruger på skabe forudsætningerne for et effektivt og værdifuldt liv, og hvor meget tid vi rent faktisk bruger på at gøre noget værdifuldt.

Doktor Faustus spiller på Folketeatern Göteborg til og med den 28. april, og du kan læse mere og finde billetter her.

Previous articleDanseforestilling udfordrer vores opfattelse af det offentlige rum
Next articleDanica Curcic bliver anmelderrost som Jeanne d’Arc