Spændende teaterforår på Teatret ved Sorte Hest

Teatret ved Sorte hest
Dance with me er en af mange nye forestillinger, som Teatret ved Sorte Hest har på forårsprogrammet. Foto: Robin Skjoldborg.

Teatret ved Sorte Hest i København har sadlet op til et spændende forårsprogram.

Siden den 15. januar har man kunne opleve gæstespillet KATs – Burroughs has left the building af Kompagniet PERSONA. Publikum har stadig mulighed for at se forestillingen, der er udviklet med fri inspiration fra forfatteren William S. Burroughs’ kortprosasamling The Cat Inside fra 1986.

Forestillingen giver et indblik i den forvirrede og psykotiske sindstilstand, en forfatter befinder sig i under det skabende øjeblik.

KATs – Burroughs s has left the building er løs på Teatret ved Sorte Hest til og med den 15. Februar.

Fokus på ensomhed i Dance with me

Fra den 28. februar rykker forestillingen Dance with me ind på Teatret ved Sorte Hest.

Det er et gæstespil af Why Not Theater Company og er et stykke af Peter Asmussen, der døde i 2016. Dance with me skrev han oprindeligt i 1995. Forestilingen opføres på engelsk og handler om en forladt kvindes intense længsel efter kærlighed og følelsesmæssig opfyldelse.

Instruktør Solbjørg Højfeldt og skuespilleren Sue Hansen-Styles vil med opsætningen sætte fokus på det basale menneskelige behov for samhørighed. Ikke mindst i en verden hvor flere og flere føler sig alene og ensomme.

Dance with me kan ses på Teatret ved Sorte Hest fra den 28. februar til den 21. marts.

Svært at give slip

Forestillingen Mine forældres ting, der får premiere den 28. marts Teatret ved Sorte Hest, handler om en kvinde, der skal rydde sine forældres hus efter deres død.

Manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver Anja Owes forestilling  handler om, hvor svært det kan være at give slip på genstande, som man virkelig føler noget for. Om hvor kort der er imellem glæden ved livet og sorgen og over tabt af tid og familie.

Mine forældres ting opføres på Teatret ved Sorte Hest fra den 28. marts til 4 .april. 

I den store søsters skygge

VIVA LA FRIDA! – et gæstespil med Amira Jasmina Jensen i hovedrollen – indtager Teatret ved Sorte Hest fra den 4. Maj. 

I forestillingen ses tilbage på den mexicanske kunstner Frida Kahlos liv. Lillesøsteren Cristina reflekterer over et liv i Fridas altdominerende skygge. Hendes sorg over tabet af søsteren er  stor, men samtidig også en befrielse. Efter at have levet et liv bag den feterede og opmærksomhedssøgende Frida står Cristina nu på egne ben.

Forestillingens ambition er – gennem musik og dans – at undersøge, hvorfor den mexicanske kunstner stadig formår at inspirere og fascinere 65 år efter hendes død.

VIVA LA FRIDA! kan opleves på Teatret ved Sorte Hest fra den 4. maj til 23 maj.

Læs mere om Teatret ved Sorte Hest og bestil billetter her

Previous articleHimmerlands Teater hylder kvinder i Ikke uden min mor
Next articleDet fulde cast til rockmusicalen JESUS CHRIST SUPERSTAR er klar