SPRINGFESTIVAL
Foto: ZeBU

På Amager varmer ZeBU og Børnekulturhus Ama’r op til den internationale teaterfestival – SPRINGFESTIVAL, som foregår fra den 25. – 30. maj i hjertet af Amager. Den internationale teaterfestival gennemføres i år for syvende gang og byder på et rigt program af markante forestillinger for børn, unge og deres voksne fra intet mindre end syv lande, samt koncerter, workshops og festivalstemning.

For syvende år i træk byder ZeBU i tæt samarbejde med Børnekulturhus Ama’r velkommen til SPRINGFESTIVAL 2021, der bliver afholdt efter alle kunstens regler. Programmet bugner af overraskende, tankevækkende og poetiske forestillinger, der sætter scenen med alt fra gadeteater til byvandringer, performances til koncerter.

Teatermekka i hjertet af Amager
Musiktorvet og de omkringliggende spillesteder på Amager bliver fyldt til randen med oplevelser – fra den prisvindende børnekoncert med Marlene Kjærgård (vinder af Børnejazzprisen 2020) til en ny lokal byvandring, Moderland, i samarbejde med unge fra Teaterhuset.

I ugeprogrammet bliver mere end 500 skoleelever inviteret til at opleve den anmelderroste forestilling Laika af spansk/catalanske Xirriquiteula Teatre, der ligeledes kommer på visit med festivalens langbenede maskotter; de naturtro giraffer, der legesygt går på opdagelse mellem publikum, og som i år kan fejre deres 20-års jubilæum.

I weekenden kan publikum opleve charmerende gadeteater fra Italien, magisk objektteater fra Belgien, legende og vild dans fra Schweiz forenet med nycirkus og lydteater fra danske kompagnier. Alt i alt spænder programmet bredt, og der vil være oplevelser for enhver smag og for alle aldre.

Kulturborgmesteren åbner weekendprogrammet

Det officielle weekendprogram bliver skudt i gang om fredagen ved en festivalåbning, hvor kulturborgmester Franciska Rosenkilde klipper det røde bånd og byder publikum velkommen. Åbningensgæster bliver forkælet med gadeteater af canadiske Corpus, jazzkoncert ved Papa Kotji samt prisuddeling af Springprisen 2021, der hædrer ’en person, et teater, en institution eller et initiativ der er et forbillede for fornyelse indenfor dansk børneteater’ med en pris på 10.000 kr. samt et kunstværk af Barbro Åberg.

På festivalpladsen kan gæsterne opleve en farverig kunstinstallation udarbejdet af billedkunstner Maria Lau Krogh i samarbejde med 300 børn, voksne og ældre. Sammen har de skabt en stor installation med inspiration fra hjulet, der skal være med til at skabe samtale og leg på pladsen – for selv små hjul kan flytte store ting.

Praktisk
Endagsarmbånd koster 75 kr. for børn (fra 1-12 år) og 125 kr. for voksne. Armbåndet gælder enten til lørdag d. 29. maj eller søndag d. 30. maj og kan købes via Billetto eller på festivalens website www.springfestival.nu

Tidligere artikelFAIR PLAY overdrager scenen til en gruppe unge talenter
Næste artikelTeater Grob inviterer til festival for ny international dramatik